Hayden, Okuyalım, yazalım, Yazarlarla Buluşalım projesi hayata geçiyor 

Sürmene Kaymakamlığı himayesinde, İlçe Belediye Başkanlığı ve Sürmene Sanayici ve İşadamları Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen 'Hayden Okuyalım Yazalım Yazarlarla Buluşalım' Projesi tanıtım toplantısı yapıldı. 

Hayden, Okuyalım, yazalım, Yazarlarla Buluşalım projesi hayata geçiyor 
Sürmene Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan tanıtım toplantısına Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Sürmene Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Revi, öğretmen ve öğrenci katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Revi, projenin temel amacının Sürmene ilçesindeki İlkokul, Ortaokul ve liselerdeki öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu vurgulayarak, “Öğrencilerin iletişim ve sosyal becerilerinin gelişmesini desteklemektir. Toplumsal duyarlılık ile yorumlama bilgi ve becerisi kazandırmak amaçlanmaktadır” dedi.

Sürmene Kaymakamı Mehmet Alper Çığ ise yaptığı konuşmada “Bugün bu salonda çok önemli bir alışkanlığın ilçemizde temellerini atmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu alışkanlık öğrenmeye duyulan açlığı doyuran bireyin kişisel gelişiminde en üst noktaya taşıyan toplumları çağdaş medeniyetler seviyesinde bir adım öne çıkaran bir alışkanlıktır. Bu alışkanlık sağlam temeller üzerine oturtulduğunda da haz veren bir yaşam biçimidir. Bu alışkanlık hepimizin tahmin ettiği üzere okuma alışkanlığıdır. Kaymakamlığımızın koordinesinde Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yürütümünde ilçe belediye başkanlarımız Sürmene Sanayici ve İşadamları Derneğimiz ve eğitime gönül vermiş Sürmeneli hemşerilerimizin desteğiyle bahsettiğim okuma alışkanlığını öğrencilerimize kazandırmak amacıyla ilçelerimizdeki tüm okullarımızda 'Hayden Okuyalım Yazalım Yazarlarla Buluşalım' projemiz hayata geçirilmektedir. Bu proje ile ağaç yaşken eğilir felsefesiyle öğrencilerimizin erken yaşlardan itibaren öğrenim hayatı içerisinde idarenin uygun göreceği derste her gün 20 dakika kitap okuyarak düzenli okuma alışkanlığını kazandırabilmeleri bu okuma alışkanlığını okul dışında sürdürebilmeleri zengin içerikli kütüphanelere ulaşabilmeleri hedeflenmiştir. Ayrıca bu projeyle yine çocuk edebiyatı yazarlarımızın öğrencilerimizle buluşturarak yazarlarımızın tecrübelerini çocuklarımızla buluşturabilmek ve öğrencilerimiz arasında öykü yazma yarışmaları düzenleyerek öğrencilerimizi yazmaya teşvik edebilmek amaçlanmıştır” diye konuştu.

“Günümüzde zamanımızın çoğu kitap okumak yerine televizyon izlemek, bilgisayar ve cep telefonuyla geçirilerek heba edilmektedir" diyen Çığ "Okuma alışkanlığının düşük olduğu toplumda başta eğitimcilerimiz olmak üzere öncelikle sorunu tespit edebilmeli nasıl çözeceğimizi düşünmeli ve harekete geçmeliyiz. İşte kaymakamlığımızla ve Milli Eğitimimizle açıklanan 'Hayden Okuyalım Yazalım Yazarlarla Buluşalım' projesi hepimizin harekete geçireceği bulunmaz bir fırsattır. Projenin başarısı siz değerli eğitimcilerin samimi duygularla, yılmadan, usanmadan sabırla yürütebilmeyi benimseyebilmenize bağlı olacaktır” şeklinde konuştu.

Projenin süresinin 2,5 yıl olduğunu ifade eden Kaymakam Çığ, “Ancak sonuçları uzun zamanda kendini gösterdiğinden bu tür projelerin beklenen sonuca ulaşabilmesi bakımından yararlı olacaktır. Bir öğrencinin okul hayatı boyunca 12 yıl düzenli kitap okuduğunu düşündüğümüzde bu öğrencinin öğrenim hayatı bittiğinde kitapsız bir hayatın reddeceği de aşikardır. Ülke amirlik mesleğinin gereği olarak il ve ilçelerde görev yapabilme fırsatı bulduğumdan bu tür okuma kampanyalarının bulunduğum yerlerde başarılı olduğu ve hedeflenen amaçlara ulaştığına çokça şahit oldum. Umarım ilçemizde uygulanacak bu proje bir kaç yılda sınırlı kalmaz. Her sene devam ettirme imkanı bulur” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler