Sümela Manastırı'nda inceleme! "Temmuz'da tamamlanacak"

Zorluoğlu, yaklaşan turizm sezonu öncesi Sümela Manastırı ve Altındere Vadisi'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yaklaşan turizm sezonu öncesi Sümela Manastırı ve Altındere Vadisi'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Türkiye’nin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Sümela Manastırı ve Altındere Vadisi’nde yürütülen çalışmalarla yakından ilgileniyorlar. Yaklaşan turizm sezonu öncesi çalışmaların son durumlarını yerinde gören Vali Ustaoğlu ve Başkan Zorluoğlu, ziyaretçilerin bölgeden mutlu ayrılması adına adeta kılı kırk yarıyor. Vali Ustaoğlu ve Başkan Zorluoğlu’nun incelemelerine TRABİTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Gül, Kent A.Ş. Genel Müdürü Emre Gülsever, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Mustafa Asan, Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, daire amirleri ve basın mensupları da eşlik etti.

Trabzon Valisi İsmail ustaoğlu Ustaoğlu, “22 Eylül 2015 tarihinde ziyarete kapatılıp restorasyon süreci başlatılan Sümela Manastırı'nın 1. Etabı 2019 yılında tamamlanarak ziyarete açılmıştı. Bu süre içerisinde çevre düzenlemesi, kaya temizleme çalışmaları tamamlanmıştı. 2019 yılında da 2. etap restorasyon çalışmalarına başlandı. 2020 yılının Temmuz ayında Sayın Cumhurbaşkanımızın telekonferansla katıldığı ve Kültür ve Turizm Bakanımızın bizzat biraya iştirakiyle 2. etabı da ziyarete açmıştık. Manastır’ın içerisinde yer alan 12 adet tarihi yapının da restorasyonu tamamlandı. 1. ve 2. etap çalışmaları yüzde 70 civarına tekabül ediyor. Geçen yıl 2. etabı tamamlanarak ziyarete açıldı. 3. etap çalışmaları kapsamında 12 tane bariyer çalışmaları başlatıldı” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Videolar