Zokora'ya zenci, Melo'ya kemik !

Güzel oyun futbolun üç düşmanı, tribün şiddeti, ırkçılık ve şike, Türk futbolunun yakasına yapıştı, bırakmıyor! Son olarak Beşiktaş-Galatasaray derbisinde sahaya yabancı madde atmakla kalmayan, tribünden atlayıp rakip futbolcuların üzerine yürüyen tarafta

Zokora'ya zenci, Melo'ya kemik !

Güzel oyun futbolun üç düşmanı, tribün şiddeti, ırkçılık ve şike, Türk futbolunun yakasına yapıştı, bırakmıyor!

 

Son olarak Beşiktaş-Galatasaray derbisinde sahaya yabancı madde atmakla kalmayan, tribünden atlayıp rakip futbolcuların üzerine yürüyen taraftarlar, "Türkiye'de holiganizm sorunu yok" diyenleri bir kez daha haksız çıkardı! Sadece bu yıl Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde Fatih Terim ve yardımcısı Hasan Şaş'ın başı yarıldı...

 

Yağmurdan ertelenen Beşiktaş-G.Saray derbisi öncesinde Gaziantep'te iki taraftar grubu kavga etti, bir Beşiktaşlı bıçaklandı. Küfürlü tezahüratlar nedeniyle seyirci yasağı getirilen maçlarda kadınlar küfürlü tezahürat yaptı. Akil futbolseverler her gün şunu sormaya başladı:

 

"Türk futbolu nereye gidiyor?" Şiddet manşetlerden düşmeden TFF Başkanı Demirören'in Euro 2020 adaylığımızı açıkladığı günlerde Türk futbolunu yönetenlerin bu kaos ortamına artık bir dur demesi gerekiyor.

 

"SAHAYA ATLAMADIM, İTTİLER"

Derbide sahaya inen 4 taraftar dün emniyette verdikleri ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Sahaya girdikleri tespit edilen Yusuf D. (33), Temel K. (33), İsa K. (23) ve Halil İbrahim E. (23) ifade verdiler. Eboue'nin üzerine yürüyen İsa K. sorgusunda "Maç sırasında birinin arkadan itmesi sonucu sahaya düştüm. Güvenlik güçleri beni kovalayınca da reklam panolarına çarpmamak için sahaya girmek zorunda kaldım. Olay çıkartmak amacım yoktu" diye konuştu.

 

TRİBÜNDE MAYMUN TAKLİDİ!

Ligin ilk yarısında oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisinin ardından ırkçı tacize uğradığı iddia edilen Galatasaraylı Eboue için, Avrupa medyasına savunmayı takım kaptanı Tomas Ujfalusi yapmış ve "Türk futbolunda ırkçılık yok" demişti. Önceki akşam İnönü Stadı'nda kapalı tribünde bir taraftarın Eboue'yi hedef alıp maymun taklidi yaptığı bu kare maalesef Ujfalusi'yi haksız çıkardı! Emre Belözoğlu'nun Zokora'ya ırkçı tacizde bulunduğu iddiasından 24 saat sonra İnönü Stadı'ndan gelen bu fotoğraf, Avrupa'nın baş belası olan ırkçılığın Türk futbolunun da başını ağrıtacağının göstergesi! Tüm Avrupa, siyahi yıldızlar önderliğinde ırkçılığa karşı kampanyalara son 10 yılda hız vermişken, sahalarda görmek istemediğimiz görüntülerle bu sezon yüzleşen Türk futbolu bu belayı büyümeden kurutmalı!

 

10 AYLIK YILAN HİKAYESİ

Türk futbolu 3 Temmuz'da bambaşka bir sabaha uyandı. Şike soruşturması, aralarında Fenerbahçe Başkanı ve yöneticilerinin yer aldığı önde gelen isimlerin tutuklanması tam bir bomba etkisi yarattı. Sayfalarca tape, takip dökümanı futbolseverlerin oyuna ve sisteme güvenini alt üst etti. Ne adli, ne de sportif yargı bugüne kadar sonuçlandı. Ve hala tutuklu yargılananlar var.

 

EMRE, DİSİPLİNE TEDBİRLİ GİTTİ!

Süper Final'in ilk maçı sonrasında Trabzonsporlu Zokora'nın "Bana pis zenci dedi" şeklinde açıklaması sonrasında ırkçı taciz suçlamasıyla karşı karşıya kalan Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Fenerbahçe-Trabzonspor maçının ardından Zokora'nın açıklamalarını ihbar kabul eden PFDK'nın Emre'nin savunmasını isteyeceği ve ardından cezayı açıklayacağı öğrenildi. PFDK'ye tedbirli sevk edilen Emre, Pazar günü Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek.

 

MELO'YA KEMİK ATILDI

Beşiktaş taraftarı, derbide 90 dakika boyunca ayağına top her geldiğinde Felipe Melo ve Eboue'yi protesto etti. Ancak bu tepkiler sözle sınırlı kalmadı. Bazı taraftarların sahaya üzerlerinde "Melo" yazan oyuncak kemikler atarak Lakabı "pitbull" olan Brezilyalı yıldızı sinirlendirmeye çalıştıkları gözlendi.

 

POLİS ABİ SİLAHIN DÜŞTÜ!

İnönü Stadı'ndaki Beşiktaş-Galatasaray maçının sonlarında ciddi bir krizin eşiğinden dönüldü. Oyun, 86. dakikada bir taraftar sahaya girdiğinde durdu. Bu taraftarı tribüne çıkarmak için müdahale eden emniyet güçlerinden biri beylik silahını düşürdükten sonra tribünleri sakinleştirme görevine döndü. Top toplayıcılardan biri kargaşa devam ederken saha kenarındaki tabancayı gördü ve "Yerde silah var" diyerek polisi uyardı. Polis yerden silahı aldı, ama "O kargaşada biri sahaya girip silahı eline alsaydı ne olurdu?"sorusu havada kaldı. Bu arada kapalı tribünde darp edilen özel güvenlik görevlilerinin işi bırakma kararı aldıkları öğrenildi.

 

BU MAÇ BİTMEYECEK FATİH HOCA!

İnönü Stadı'ndaki randevuda hakem Hüseyin Göçek'in kararları sonrasında Beşiktaş tribünlerinde olayların başladığı söylense de maç öncesinde yaşananlar fitilin çok önceden ateşlendiğini gösteriyor. 90 dakika öncesinde futbolcuların ardından soyunma odasından çıkan ve kulübeye doğru yönelen Fatih Terim'e İnönü Stadı'nın numaralı tribününde ilk sıralarda oturan bazı taraftarların "Fatih Hoca hiç gelme buraya, bu maç bitmeyecek" diye sözlü tacizde bulunduğu ortaya çıktı. Tecrübeli teknik adam bu sözlere karşılık sessiz kalmayı tercih ederken karşılaşmanın ardından da soyunma odasına zorlukla gidebildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor