Yanal 'TS'ye yakışanı yapacağız'

Takım oluşum aşamasından başlayarak bugüne kadar geçen sürecin yorumun yapan Yanal, takım olma olgusunun gerçekleşmesinden dolayı önemli bir zorluğun aşıldığını belirtti. Takım olmanın temel bir gereklilik olduğunun altını çizen Ersun Yanal, “Bunun büyük

Yanal 'TS'ye yakışanı yapacağız'

Takım oluşum aşamasından başlayarak bugüne kadar geçen sürecin yorumun yapan Yanal, takım olma olgusunun gerçekleşmesinden dolayı önemli bir zorluğun aşıldığını belirtti. Takım olmanın temel bir gereklilik olduğunun altını çizen Ersun Yanal, “Bunun büyük oranda gerçekleşmesi, gelecekteki hedeflerin yolunun güvenli ve güçlü şekilde aşılması için önemli bir sonuçtur” ifadesini kullandı. Yanal şu görüşlere yer verdi:

“Koordineli çalıştık”

“Kadroda geçtiğimiz sezon sununda belirlediğimiz değişimi sağlayabilmek adına yönetim kuruluyla koordineli bir çalışma süreci geçirdik. Yönetimimiz  belirlediğimiz isimlerin katılımı doğrultusunda son derece özverili ve hassas bir yaklaşım sergiledi. Herkesin fikir birliğine vardığı,  kabul ettiği oyuncuların alınması sağlandı. Bu yönde camiadan da büyük bir destek ve katkı gördük. Planlarımızda bir aksama yaşanmadı. Eksik kaldığımız ya da gerçekleştiremediğimiz çalışmalarımız yolunda, ortak bir mutabakatla, tüm camiamızla birlikte, tam bir fikir birliği içerisinde olduk. Trabzonspor'u başarıya taşıyacak en önemli unsurun bütünleşme duygusu olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenle camiayı oluşturan her birimin katkısı ve takımın el birliğiyle zirve mücadelesinin içerisinde kendimize yer bulduk. Yeni oluşan kadronun uyum süresini de bu atmosferde fazlasıyla kısalttık''

“Takımı herkes seviyor”

Hem kendisini hem de Trabzonspor'u başarıya taşıma hevesi ve karakterindeki oyuncularının kısa sürede istenenleri kavrayarak arzulanan gelişimi gösterdiklerine işaret eden Yanal şöyle devam etti: “Herkesin sevebileceği bir takım ortaya çıkarıldı. Çalışmalarda ve yarışmada tüm enerjilerini büyük bir keyifle takımları için harcayan bir oyuncu kitlesi oluşturduk. Elimizde yaş ve kariyer olarak çok uyumlu bir kadro var. Bu kadroya mutlaka katılacak oyuncular olacak. Uzun ve kısa vadeli katılımlar bu takımı hedeflerinde güçlendirecek özelliklerde olacaktır. Unutulmamalıdır ki şu andaki kadromuz ligde en genç üç takımından birisidir. Kurulan bu kadro zemininde giderek artan bir başarı sürecinin yaşanması gerekiyor. Şampiyonluk önemli bir yolculuktur. Bu yolculuğun sabırlı ve uzun soluklu olması gerekli. Bunun için bütün taraftarların, camianın her yerde bize destek olmaları büyük önem taşımaktadır. Şu anda bu desteği fazlasıyla hissediyoruz. Taraftarlarımız maçlarımızı karnaval havasına çeviriyor, tribünleri dolduruyorlar. Stadımız da yeni atmosferiyle takıma büyük coşku katıyor. Hep söylediğimiz gibi başarının yolu topyekün hareketten geçer”

“Trabzon'a yakışır olmalıyız

Trabzon kentinin karakterine uygun, kazanma adına her türlü girişimi yapan, cesur, aktif bir takım halinde yarışı sürdürdüklerini dile getiren Ersun Yanal şunları söyledi: “Bu takım en az 5 yıl Trabzonspor'a hizmet verebilecek bir takım. Onu yıpratmamak, travma yaşatmamak gerekiyor. İnanıyorum ki bu sevgi ve destek sürdüğü taktirde çok daha iyi sonuçlar alınacaktır. Önümüzdeki süreçte elbette takviyeler olacaktır. Biz daha başlangıçtayız. Bitene kadarki performans önemli. Özünde Trabzonspor'a ve temsil ettiği yüksek değerlerlere yakışır bir futbol oynamak istiyoruz. Bu yönde de olumlu adımlar attığımızı düşünüyoruz. ”.

“Oyuncularıma güveniyorum”

Trabzonspor'un hedefi bulunan bir takım olduğunu ve böyle ekiplerin zaman zaman zorluklar yaşayabileceğini de kaydeden Ersun Yanal, “Bizler tüm zorluklarla başa çıkabilmeliyiz. Futbolda bazen iyi oynamadan da kazanabilir, çok iyi oynadığınız müsabakaları kaybedebilirsiniz. Önemli olan her şarta hazırlıklı olmaktır. Takım olarak disiplinli oynamaya ve oyunu kontrol ederek rakibimizin üstünde bir futbol sergilemeye özen gösteriyoruz. Türkiye'de artık futbol eşit mücadele şeklini alıyor, herkes herkesten puan koparabiliyor. Biz tüm maçlara galibiyet için çıkıyoruz. Hedeflerimiz ve beklentilerimiz belli. Bunları gerçekleştirme adına oyuncularıma ve takımıma fazlasıyla güveniyorum. Taraftarlarımızdan beklentimiz onlara sevgilerini yansıtırken eşit ve dengeli olmaya özen göstermeleridir. Çünkü hepsi bu takım için ter döküyorlar. Ayrıca müsabakalar sırasında tribünlerden koro halinde gelen özel istekler uygulamayı maalesef etkiliyor. Bu konudlara mutlaka duyarlılık ve hassasiyet gösteirlmeli” diye konuştu.

“Zorluklara hazır olmalıyız”

Futbolda planlamanın ve yapılanmanın kolay işler olmadığını vurgulayan Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, bu konuda şu yorumu yaptı: ”Biz geçen sezondan bu yana bir yapılanma içerisindeyiz. Takım kurmak kolay değil. Bunu yapmak ciddi bir planlama işi. Ekibimizde önemli sirkülasyon yaşandı. Yeni katılan futbolcularla birlikte, geçen yılki oyuncuların yaklaşık 3 ya da 4'ünden faydalanıyoruz. Kulüplerde yöneticilere, futbolculara, teknik adamlara hatta çalışanlara zaman tanımak gerekli. Onlara projelerini gerçekleştirebilecek olanaklar sunulmalı. Şu anda biz rakipleri tarafından yenilmesi en çok istenen, hedef takımlardan birisi haline geldik. Bu nedenle ikinci yarıda işimiz daha da zor olacak. Ligde ciddi bir rekabet ortamı oluştu. Tüm şartlara hazırlıklı olmalıyız”

“Transfere farklı boyut getirdik”

Kadroya yeni katılımların artık sağlıklı bir portföy araştırmasıyla mümkün olacağının da altını çizen Yanal, dünyadaki doğru uygulamalara benzer bir yöntemi Trabzonspor'a getirmek üzere ciddi bir çalışma içerisine girildiğini de seslendirdi. Yanal şöyle konuştu: “Bizde transfer çalışması her an devam ediyor. Doğrusu da budur. Yeni bir oluşumla transfer yapısı için farklı bir tarza büründük. Türkiye'de ilk olan bu oluşum bence olması gerekendi. Artık Trabzonspor, tek bir havuzun içerisinden toparlanıp uzun süre takip edildikten sonra bir oyuncuyu transfer edecek. Şu anda istediğimiz tarzda ve takıma hemen uyum sağlayacak oyuncu bulmadığımız taktirde transfer yapmayı düşünmüyoruz. Ancak istediğimiz tarzda, istediğimiz koşullarda hemen gelip takımına adapte olacak ve katkı sağlayacak bir oyuncu olursa takımın güçlenmesi adına elbette transfer yapılacaktır”.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor