Video hakem uygulaması Türkiye'ye geliyor

Türk futbolunun merakla uygulamaya geçilmesini beklediği video hakemlik uygulamasının Türkiye'ye geleceği tarih belli oldu.

Video hakem uygulaması Türkiye'ye geliyor
Futbolun teknolojiden faydalanmasını sağlayarak hataların en aza indirilmesini amaçlayan Video Yardımcı Hakem Sistemi'nin ilk testi, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılıyor.

Medipol Başakşehir Kulübü'nün alt yapı takımları arasında saat 11.00'de başlayan maçta hakemler Video Yardımcı Hakem Sistemi'ni bir müsabakada ilk kez uyguluyor.

Teste katılan isimlerden hakem Fırat Aydınus video hakem sisteminin ihraç, penaltı, gol ve bariz gol şanslarının değerlendirilmesinde kullanılacağını belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ise video hakem sisteminin sezon başına yetişmeyeceğini Ocak ayında kullanıma geçilebileceğini söyledi.

Demirören video hakemlerin belirlenmesinde emekli olmuş hakemlerden de faydalanabileceğini söyledi.

Türkiye'deki ilk VAR testini, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu üyeleri, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ve MHK üyeleri ile Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ da izledi
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor