Vahid Halilhodzic aslında kimdir?

Paris Saint Germain'in efsanesi, iki kez Trabzonspor'u çalıştıran Vahid Halilodzic kimdir? Şimdilerde ne yapmaktadır? İşte hakkındaki tüm detaylar...

Vahid Halilhodzic aslında kimdir?

Bir dönem Trabzonspor'u da çalıştıran deneyimli teknik adam kimdir? İşte hakkındaki detaylar...

VAHID HALILODZIC KİMDİR?

15 Mayıs 1952'de Yugoslavya'nın Jablanica kentinde dünyaya gelen deneyimli teknik adam, futbola Bosna-Hersek'in Velez Mostar takımında başladı.

Ardından Nantes formasını giyen Halilodzic, Paris Saint Germain forması ile futbolculuk kariyerini 1987 yılında noktalamıştır.

Eski Yugoslavya'nın gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları arasında yer almaktadır.

Vahid Halilhodzic aslında kimdir?

Halilodzic, 1982 Dünya Kupası'nın kadrosunda iken, Yugoslavya forması ile o dönemlerde Sarajevo takımında oynayan kendinden daha genç bir futbolcu yüzünden fazla süre alamamıştı. O oyuncu ise şimdilerde meslektaş olduğu yolu Türkiye'ye düşen Saffet Susic'di.

1993 yılında ülkesi Bosna-Hersek'de patlak veren savaşta tüm mal varlığını kaybettiğini anlatan Halilodzic, kendini şehrin en zengin adamıyken meteliksiz kaldığını anlatıyor. 

Deneyimli teknik adam futbola başladığı takım Velez Mostar'da 1990 yılında da teknik direktörlüğe başlamıştır. Ardından AS Beauvais Oise, Raja Club Athletic Casablanca, LOSC Lille, Stade Rennes, Paris Saint-Germain, Trabzonspor, Al-Ittihad Cidde, Fildişi Sahili Milli Takımı, GNK Dinamo Zagreb, Cezayir Milli Takımı, Japonya Milli Takımlarını çalıştıran Vahid Halilodzic şimdilerde Fransa Ligue 1 takımlarından Nantes'ı çalıştırmaktadır.

'Vaha' lakaplı teknik adam, Lille'i Ligue 1' çıkarmış, Paris Saint Germain ile kupalar kazandı, Cezayir Milli Takımı'nın kısıtlı kadrosunda Dünya Kupası'nda müthiş başarılara imza atarak adından söz ettirmiştir.

Trabzonspor'a iki kez gelmiş, 'Burası benim ikinci evim' demiştir.

Kariyerinde 1 Fransa Kupası, 1 Hırvatistan Kupası, 1 Hırvatistan Şampiyonluğu Kupası, 2 Fas Ligi Kupası, 1 Fas Ligi Şampiyonluğu Kupası vardır.

Vahid Halilhodzic aslında kimdir?

Vahid Halilhodzic aslında kimdir?

Vahid Halilhodzic aslında kimdir?  

Vahid Halilhodzic aslında kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi