Usta ve Orman'dan ortak tavır!

Kulüpler Birliği'nde ilginç gelişmeler yaşanıyor. İşte Beşiktaş ve Trabzonspor başkanlarının aldığı kararın perde arkası...

Usta ve Orman'dan ortak tavır!
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta bundan sonra Kulüpler Birliği toplantılarına başkan seviyesinde katılmayacaklarını bildirdiler. Göksel Gümüşdağ'ın, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı'ndan ayrılmasından sonra 16 kulübün desteklediği (Osmanlıspor ve Beşiktaş desteklemedi) G.Saray Kulübü Başkanı Dursun Özbek başkanlığa seçildi.

Özbek başkan seçildikten sonra Başkanvekili olarak Fenerbahçe Kulübü yöneticisi Şekip Mosturoğlu ve Kardemir Karabükspor Başkanı Hikmet Ferudun Tankut'u belirledi.

Ama Beşiktaş Kulubü Başkanı Fikret Orman, Dursun Özbek'e bundan sonra Kulüpler Birliği Vakfı toplantılarına kendisinin katılmayacağını söyledi. Özbek, bu durumu önceki gün katıldığı NTVSpor yayınında açıkladı.

Orman gerekçe olarak da, "Bir kulübümüz (Fenerbahçe) yıllardır burada başkan değil, asbaşkan seviyesinde temsil ediliyor. Bundan sonra Beşiktaş Başkanı olarak ben yokum. Beşiktaş'ı temsilen bir yöneticimiz toplantılara katılacak" dedi.

Dursun Özbek ise, Fenerbahçe'nin yıllardan beri bu toplantılara başkan düzeyinde katılmadığını dolayısıyla Fikret Orman'ın şimdi bu kararının kendisinin başkanlığına yönelik bir protesto olarak algılanacağını söyledi.

ŞEKİP BEY FENERBAHÇE BAŞKANI OLSUN GELSİN

Orman, dün yaptığı açıklamada, "Şekip Bey bizim dostumuz. Yıllardan bu yana toplantılarda hep birlikteyiz. Ama şimdi durum değişti, Başkanvekili oldu. Dursun Bey'in katılmadığı toplantılarda başkanlara başkanlık etmesini ben kulübüm adına doğru bulmuyorum. Şekip Bey Fenerbahçe Başkanı olur, gelir bu toplantılara başkanlık eder hiç itirazımız olmaz" dedi.

USTA MOSTUROĞLU'NU KABUL ETMEDİ

Orman'ın ardından Özbek'e bir sürpriz de Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'dan geldi. Usta da Trabzonspor olarak bundan sonra başkan seviyesinde toplantıya katılmayacaklarını açıkladı.Usta'ya yakın kaynaklar bu kararın ardında tıpkı Fikret Orman da olduğu gibi Dursun Özbek'in başkanvekili tercihinin rol oynadığını ifade ediyorlar. Kaynaklar, "Usta, başkanlara bir başkanvekilinin (Şekip Mosturoğlu) başkanlık edecek olmasını kabul etmedi. Ayrıca başkan seçilir seçilmez oylamaya bile sunmadan Şekip Mosturoğlu ve Ferudun Tankut'un başkanvekili seçilmelerini de önceden hazırlanmış bir senaryo olarak değerlendiriyor" diyorlar.

(Hürriyet)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler