Ümraniyespor - Samsunspor maçında tartışmalı karar! Samsunspor'dan açıklama!

Ümraniyesipor - Samsunpor maçının son dakikalarında ilginç anlar yaşandı.

Ümraniyespor - Samsunspor maçında tartışmalı karar! Samsunspor'dan açıklama!

TFF 1. Lig’in 19. haftasında oynanan Ümraniyespor-Samsunspor müsabakasında Ümraniyesporlu futbolcular örnek bir fair-play davranışına imza attı. Kırmızı-beyazlı oyuncular, attıkları golün ardından yapılan santra vuruşundan sonra rakibe ve topa hamle yapmayarak hareketsiz olarak bekledi.

TFF 1. Lig’in 19. haftasında oynanan Ümraniyespor- Samsunspor müsabakasının son anlarında tartışmalı pozisyonlar yaşanırken, ev sahibi Ümraniyespor’un fair-play davranışı dikkat çekti. Müsabakanın 90. dakikasında yapılan hakem atışının ardından Samsunsporlu futbolcu Djedje, topa değmeden bekledi. Ümraniyesporlu Okan Derici de meşin yuvarlağı alıp ağlara göndererek skoru 2-1'e getirdi. Golün ardından Samsunsporlu oyuncular yoğun itirazlarda bulunurken, santra ile oyun yeniden başladı. Oyunun başlamasıyla da Ümraniyesporlu futbolcular, topa hamle yapmadı ve Samsun temsilcisinde Nadir Çiftçi topu ağlarla buluşturarak skora dengeyi getirdi.

Nadir'in kaydettiği golün ardından müsabaka 2-2'lik beraberlikle tamamlandı.

Ümraniyespor'un attığı golün ardından hakeme yoğun itirazlarda bulunan Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam kırmızı kart görerek tribüne gönderildi.


 

Olaylı maçla ilgili Samsunspor'dan açıklama

TFF 1'inci Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor, bugün deplasmanda oynadığı ve 2-2'lik beraberlikle sonuçlanan Bereket Sigorta Ümraniyespor maçının 88’inci dakikasında yaşanan olaylarla ilgili sosyal medyası hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “Bugün Ümraniye Belediyesi Şehir Stadı’nda oynanan TFF 1'inci Lig 19'uncu hafta mücadelesinde Bereket Sigorta Ümraniyespor - Yılport Samsunspor karşılaşmasının 88'inci dakikasında maçın hakemi Ramazan Keleş tarafından maçın sonucuna etki eden ‘BARİZ’ bir oyun kuralı hatası yapılmıştır. Kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından bu kuralın açılımını paylaşmak istiyoruz. “IFAB’ın 2020 - 2021 yılı futbol sezonu için geçerli olan ‘Futbol Oyun Kuralları’ kitabı 8’inci maddesine göre;

- Eğer hakem atışında top, en az iki oyuncuya temas etmeden kaleye girerse, oyunun aşağıdaki durumlara göre tekrar başlaması gerekiyor;

- Eğer top rakip takımın kalesine girerse, kale vuruşu ile,

- Eğer top takımın kendi kalesine girerse, köşe vuruşu ile başlaması gerekiyor. Şampiyonluk yolundaki gidişatımızı direkt etkileyecek olan bu hatanın telafisine yönelik olarak kulübümüz yasal süre içerisinde TFF’ye maçın tekrarlanması için başvuruda bulunacaktır. Bu maçta yaşananlara ilişkin kulüp açıklamamızı ise ilerleyen saatlerde resmi hesaplarımızdan ve internet sitemizden paylaşacağız. Kamuoyunun bilgisine sunarız.” denildi.

Trabzonspor'dan kiralan Ahmet Canbaz da golünü attı

Ümraniyespor'un kendi sahasında Samsunspor'u konuk ettiği karşılaşmanın 63.dakikasında takımına beraberliği getiren golü atan Ahmet Canbaz geçen hafta ise asist yapmayı başarmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor