Uluslararası Açık ve Yıldırım Satranç Turnuvası Ordu'da başladı 

16 ülke ve 43 ilden toplam 507 sporcu Ordu’da bir araya geldi 

Uluslararası Açık ve Yıldırım Satranç Turnuvası Ordu'da başladı 
Ordu’da, bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘Uluslararası Açık ve Yıldırım Satranç Turnuvası’ başladı. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen turnuvaya, 43 il ve 16 ülkeden toplam 507 sporcu katıldı. Dünya çapındaki profesyonel ustaların da katıldığı turnuvanın başlangıcını ise, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, turnuvanın en yüksek reytingli sporcusu Letonya’dan gelen Igor Kavelenkoy ile birlikte yaptı. 

Açılış töreninin ardından açıklamalarda bulunan Vekil Ahmet Çoruh turnuvanın, Türkiye’de düzenlenen özel satranç turnuvaları arasında birinci sırada yer aldığını söyledi. Turnuvanın, sporcu kalitesi ve katılımcı sayısı ve uluslararası olma özelliğinin yanı sıra, katılım gösteren sporcuların yarısından fazlasının da yurt dışından ve il dışından geldiğine dikkat çeken Çoruh, “Bu, turnuvamıza ayrıca bir önem katmaktadır. Bu tür organizasyonların, spora ve sporculara yaptığı katkıların yanı sıra Ordu’nun tanıtımı ve ekonomisine de faydalı olmaktadır” dedi. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, çocuklara ve gençlere satranç sporunu sevdirerek, sağlıklı ve sporlu bir yaşam yetiştirmeyi hedeflediklerini aktaran Çoruh, ”Hem sporcu ve sağlıklı insanların sayısını arttırmayı hedefliyoruz hem de uluslararası huzur ve dayanışmaya her zamankinden fazla ihtiyaç olduğu şu dönemlerde, uluslararası toplumu birbirleriyle tanıştırıp kaynaştırmayı hedefliyoruz” dedi. 

Vekil Ahmet Çoruh ayrıca, sadece klasik belediyecilik anlamda değil, sportif bir anlamda da yaşanabilecek bir şehir olması için bu tür organizasyonları gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi. 

Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Özgür Solakoğlu da, turnuvanın Türkiye çapında en önemli turnuvalardan birisi olduğuna dikkat çekerek, “Bu turnuvanın bizim için gerçekten çok ayrı bir yeri var. Çünkü bu turnuva, Türkiye’deki en önemli turnuvalar arasına girdi. Buradaki sporcuların katılımı ve organizasyon başarısı ile birlikte gerçekten beklenilen ve izlenilen bir turnuva oldu” şeklinde konuştu. Özgür Solakoğlu, sporculara başarılar dileyerek sözlerini tamamladı. 

Konuşmaların ardından sporcular karşılıklı turnuvaya başladı. 15 Nisan Pazar gününe kadar sürecek olan turnuvada, dereceye girenlere toplam 52 bin TL ödül verileceği belirtildi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler