UEFA'ya çağrı!

KKTC Başbakanlık Spordan Sorumlu Müsteşarı Öntaç Düzgün, Kıbrıs Rum takımı Anorthosis'in, Almanya'nın Werder Bremen takımıyla Şampiyonlar Ligi'nde bu akşam yapacağı karşılaşmada Maraş ile ilgili propaganda yapacak olmasını esefle karşıladığını bildirdi.Dü

UEFA'ya çağrı!

KKTC Başbakanlık Spordan Sorumlu Müsteşarı Öntaç Düzgün, Kıbrıs Rum takımı Anorthosis'in, Almanya'nın Werder Bremen takımıyla Şampiyonlar Ligi'nde bu akşam yapacağı karşılaşmada Maraş ile ilgili propaganda yapacak olmasını esefle karşıladığını bildirdi.

Düzgün, ''Maraş'ın futbol gibi politika dışında olması gereken bir etkinlikte propaganda malzemesi yapılmasını yanlış bulduğunu'' ifade ederek, UEFA'yı bu yanlıştan dönmeye davet etti.

Başbakanlık Müsteşarı Öntaç Düzgün, Rum takımlarından Anorthosis Famagusta'nın, bu akşam Werder Bremen ile yapacağı karşılaşmada Maraş ile ilgili pankartlı propaganda yapılacağının açıklanmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ''Kapalı Maraş bölgesinin, Kıbrıs sorununa uzlaşı yoluyla çözüm bulunması için iki lider arasında sürdürülen görüşmelerin konusu olduğunu'' vurguladı.

-''FUTBOLUN PROPAGANDA MALZEMESİ YAPILMASI YANLIŞ''-

''Bu konunun, futbol gibi politika dışı olması gereken bir etkinliğe propaganda malzemesi yapılmasını yanlış buluyoruz ve UEFA'yı bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz'' diyen Düzgün, şunları kaydetti:

''FIFA'nın Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Kıbrıs (Rum) Futbol Federasyonu (KOP) arasında görüşmeler sürdüğü bir dönemde adeta bu görüşmeleri dinamitlemek istercesine tek yanlı siyasi tavırlar sergilenmesi Kıbrıs adasındaki futbolun geleceğini derinden etkileyeceğine inanıyoruz.''


Düzgün, FIFA ve UEFA'yı, KOP Başkanı Kutsokomnis ile KOP eski başkanı Lefkarides'in dostluk dışı ve gerginlik yaratan davranışları konusunda da uyardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor