Türkiye'yi bekleyen tehlike

A Milli Takım, FIFA Dünya Sıralaması yüzünden Hollanda karşısında zor anlar yaşayabilir. Dün akşam saatlerinde Eurosport Türkiye'nin duyurduğu FIFA'nın kritik iki deklerasyonu, bugün yeni bir sürprizle karşımıza çıktı. Dün oynanan Ekvador-Uruguay karşılaş

Türkiye'yi bekleyen tehlike

A Milli Takım, FIFA Dünya Sıralaması yüzünden Hollanda karşısında zor anlar yaşayabilir. Dün akşam saatlerinde Eurosport Türkiye'nin duyurduğu FIFA'nın kritik iki deklerasyonu, bugün yeni bir sürprizle karşımıza çıktı. Dün oynanan Ekvador-Uruguay karşılaşmasını deplasman ekibinin kaybetmesi, hesapları adeta alt üst etti. Belçika'nın Hırvatistan'ı yenmesiyle birlikte, Dünya Kupası kuralarında seri başı olması artık garanti.

Eğer Hollanda Türkiye'yi yener ve ruguay da salı gübü oynayacağı Arjantin maçında puan kayberderse, hem Dünya Kupası'na direkt olarak gidemeyecek hem de ilk 8'deki yerini kaybedecek. Yani Uruguay'ın her şartta Arjantin'i yenmesi ve grubunda ilk 4 sırada kalması gerekiyor. Şu an grubunda 22 puanı olan Uruguay'ın son karşılaşmasında Arjantin'i yenmesi, Şili veya Ekvadorun da kaybetmesi gereekiyor. Yoksa Uruguay, Okyanusya'dan gelen takımla play-off karşılaşması oynamak zorunda kalacak.

Bu karışık hesapların arasında net olan tek şey ise, Hollanda'nın ilk 8'e kalabilmek için şansının çok fazla olduğu ve Türkiye'ye kazanmak için geleceği. İŞte Hollanda ve Uruguay'ın FIFA sıralamasındaki yerleri.

7. SIRADAKİ URUGUAY
Şu anki puanı: 1126
Arjantin'i yenerse puanı: 1164
Berabere kalırsa: 1102
Yenilirse: 1072

8. SIRADAKİ BREZİLYA SERİ BAŞI OLACAK

9. SIRADAKİ HOLLANDA
Şu anki puanı: 1058
Türkiye'yi yenerse puanı: 1136
Berabere kalırsa: 1067
Yenilirse: 1033

FIFA sıralamasında takımların aldığı puanlar hesaplanırken, attıkları goller dikkate alınmıyor. Bu nedenle Hollanda'nın dün akşam Macaristan'a attığı sekiz golün, yapılan hesaba herhangi bir etkisi bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor