TÜFAD'dan Baltaş'ın röportajına cevap: Sen ne yaptın?

Türkiye Milli Takımı'nın bir dönem psikolojik danışmanlığını yapmış olan Acar Baltaş’ın “Türk futbolunun 1 numaralı sorunu hocalar” başlıklı röportajına Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği’nden (TÜFAD) cevap geldi. 

TÜFAD'dan Baltaş'ın röportajına cevap: Sen ne yaptın?
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği tarafından Prof. Dr. Acar Baltaş’ın bir gazetede yer alan "Türk futbolunun 1 numaralı sorunu hocalar" başlıklı röportajına yazılı açıklamayla cevap verildi.

TÜFAD’dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

"Haklısın Baltaş hoca!
12 Haziran 2017 tarihli bir gazetede yayınlanan " Türk futbolunun 1 numaralı sorunu hocalar" başlıklı röpartajınızı hayretler içerisinde ve üzüntüyle okumuş bulunuyoruz.
Bir bilim adamı olarak , profesyonelce Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde A Milli Takımımızın Psikolojik Danışmanı olarak görev yapmış kişi olarak öncelikle bu açıklamayı yapmadan önce kendinizi sorgulamanızın daha doğru olacağı düşüncesindeyiz. Türk Futbolunun 1 numaralı sorunu hocalar ise profesyonelce görev yaptığınız süre içerisinde bu sorunu çözmek için ne gibi çalışmalar yaptınız ve hangi gelişmeleri spor kamuoyu ile paylaştınız.
Görev yaptığınız sürede Türk futbol tarihine kara bir leke olarak geçen ve A Milli takımımıza tarihinin en ağır cezalarının verildiği (Bazı futbolcuların ve antrenörümüzün çeşitli cezalar aldığı, Milli takımımızın sınırlarının 500 kilometre dışında seyircisiz 3 maç oynamak zorunda kaldığı, para cezası verilmesi gibi) FİFA Dünya Kupası Finali'ne katılma sürecinde, 16 Kasım 2005 tarihinde İstanbul'da Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynadığımız Türkiye -İsviçre müsabakasının başlamasından bitimine kadar teknik adamlarımızın ve futbolcularımızın da karıştığı olayların öngörüsünü yapıp bu kara lekeyi önleme konusunda teknik adamlarımızı ve futbolcularımızı gerektiği şekilde psikolojik olarak hazırlayamadığınız anlaşılmaktadır.
Kaldı ki, futbolun diğer unsurları olan spor basını, seyirciler ve yöneticiler ise kendilerini telkin ederek sağduyulu davranmışlar ve bu olaylara karışmamışlardır.
Antrenörlerimiz, sizin de röportajınızın bir bölümünde bahsettiğiniz gibi ülkemizin sosyo-ekonomik ve kültürel koşulları, kulüp yapılanmalarının çarpıklığı, kendilerine sağlanan olanaklar, çalışma şartlarının her türlü zorlukları içerisinde üzerine düşenin en iyisini yapmak için çaba göstermektedirler.
Bu zor şartlar altında dahi Türk Antrenörleri, yabancı meslektaşlarını geride bırakarak zirvede yer almayı başarmaktadırlar. Saygılarımızla."





 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler