"Trabzonspor'da bazı tipler var... "

-Haber61.Net haber servisi - Spor Eski Bakanı ve Trabzon Ak Parti Milletvekili Faruk Nafız Özak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özak, “Trabzonspor'un her aşamasında bulunduğunu belirterek" Trabzonspor ile ilgili şunu konuşmamız lazım ben 1967’de Trabzonspo

"Trabzonspor'da bazı tipler var... "

-Haber61.Net haber servisi - Spor Eski Bakanı ve Trabzon Ak Parti Milletvekili Faruk Nafız Özak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özak, “Trabzonspor'un her aşamasında bulunduğunu belirterek" Trabzonspor ile ilgili şunu konuşmamız lazım ben 1967’de Trabzonspor’da profesyonel futbol oynadım o günden beri 46 yıl geçti sonrasında liglerde yükselmeye başladık 2’nci lige çıktık ardından 1’inci lige çıktık o dönemde ben kaptandım ve bir miladı gerçekleştirdik. Sonra Askere gittim geldim ve şampiyon olduk sonra futbolu bıraktım. Ardından yöneticilik yaptım ve ben herkes gibi Trabzonsporluyum ve sorumluluklarım var. “dedi.

“ONLARI TRABZONSPOR’DAN KOVUN “

Zaman zaman gerek siyasetçi olarak gerekte Trabzonsporlu olarak bana gelerek bazı şeyler istiyorlar bizde o istekleri yerine getiriyoruz diyen Özak" Trabzon’da son dönemlerde bazı Tipler türedi bu tiplere iyi bakın Dozer Cemil benden küçüktür, Sn başkan Sadri Şener benden küçüktür, Kabak Bülent benden küçüktür benim size vasiyetim bir ağabey olarak kim kendi çıkarları için Trabzonspor’u basamak yapmak istiyorsa onu sakın bu kulüpten içeri sokmayın.

Trabzonspor’u büyütenlere sakın ola saygısızlık yapmayın. Trabzonspor’u büyütenler var birde Trabzonspor ile büyüyenler var.”şeklinde konuştu.  

“60 MİLYON DOLARLIK OYUNCULAR VARDI “

Aleyhinde sürekli konuşulduğunu ifade eden Faruk Özak, “Benim için bir kaç kişi bir takım kelimeler konuştu ve bunları hiç dile getirmedim ve konuşmadım. Onlara hiç cevap vermedim Ben “lafa bakarim laf mı diye soyleyene bakarim adam mi diye”  Bu adamlara cevap veremiyorsunuz eliniz kolunuz bağlı. Benim için diyorlark ki “elini çek Faruk Özak” bakın 1996’da kulübü bırakırken 12 milli oyuncu vardı. Bunlar Ogün, Abdullah, Hami, Tolunay, Orhan, Osman, Şota, Arcil, Ünal ve Nemzadze bu oyuncuların toplam değeri 60 milyon dolardı. 3 milyon dolarda para Kulub borçsuzdu. Ligin ilk devresinde 42 puan,sonunda da 82 puan topladık. Böyle bir kulüp bıraktık sonra neler olduğunu görüyorsunuz. Şimdi kulüp yerlerde sürünüyor.  Sonrada bu kulüp için neler yaptık biliyorsunuz helal olsun. “dedi.

“VATAN BİZE BORÇLUDUR DİYEMEYİZ“

Özak, “Biz askerlik yaptığımız vatana, 'Aatan bize borçludur' diyemeyiz. Bu yönetim geldiği zaman biz İstanbul’de toplantı yaptık ve bir milyon liralık yardım topladık. Sonrasında ise spor bakanı olduk ve 14 milyon TL masanın üzerine attık.  Bu yardımları yaptığımız zaman Trabzonspor şampiyonluğa oynadı ve şampiyonda oldu.

2010 – 2011 yılı şampiyonu bence Trabzonspor dur. Ömer Çavuşoğlu isimli bir zad var tanırsınız onu be beni mahkemeye veriyor ve diyor ki “ Faruk Özak 8 milyon TL Trabzonspor’a para yardımı yaptı ve bu para yardımları ile Trabzonspor Şike yaptı” dedi. Tapelere böyle yansıdı.  Allah korusun ben zaten şike yapmadığım için 1996 yılında şampiyonluğu kaybettim. “ dedi.

BU YÖNETİM İKİ YILDIR KÖTÜ

Mevcut yönetime teşekkür eden Özak, “Trabzonspor’un mevcut yönetimimize de teşekkür ederim ki onlarda bizim yüzümüzü kızartmadı. Sadece karakola gittiler ve ter temiz olarak çıktı. Bakın 90 yıldır bu ülkede federasyon var ve bu federasyonların kanunun da şike ceza almıyordu. Bunu ben sağladım ve şimdi şike ceza alıyor. Bu yasal düzenlemeyi hiç kimse yapamazdı ve biz bunu yaptık şike yapanlar ceza evine girdimi girdi.  Avrupa Trabzonspor’u çağırdımı "benim şampiyonumsun" diye çağırdı. 23 milyon Euro aldımı aldı.”dedi.  

TRABZONSPOR BU ARALAR DÜZLÜĞE ÇIKTI

Faruk Özak son olarak "Trabzonspor bu aralar düzlüğe çıktı yönetim son iki yıldır yönetim biraz bocaladı ama çok iyiler bu kulübü borsadan kurtardı. Takımın HES projesi var ve çok uğraştık bunu alabilmesi için. Özak Trabzonspor ile vekil oldu diyorlar böyle bir şey olamaz Necmettin Erbakan ben 32 yaşındayken babamın yanına gelirdi ve beni oradan tanırdı ben o zaman Trabzonspor başkanı değildim. Başbakanı ben belediye başkanı olduğu dönemde ceza evinde ziyaret ettim ve bana o zaman benimle birlikte olur musun dedi ve ben bakarız dedim ve oldu." ifadelerini kullandı

Haber: Şükrü ÜÇÜNCÜ 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor