Trabzonsporcell geliyor

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener çok özel açıklamalarını Haber61 Gazetesine yaptı.

Trabzonsporcell geliyor

Ben istesem 50 kere milletvekili olurdum. Ama genel başkanı beni partide tutar mıydı orası meçhul. Çünkü aklıma geleni catkadak söylerim. Ayrıca ben “ Bakanım şu uğurlu ellerinizle şu açılışı yaparmısınız “ diyemem. Çünkü tarzım değil".

"Ben kendim için bir şey istemiyorum.2 tane madde var orda.Aidatlar ciddi olsun 40 dan 120 milyona çıksın.Ondan sonra giriş 500 milyon olsun.şimdi pes ettim".

"Mehmet Ali Yılmaz tesisleri DHM tarafından istimlak edilirse gelen parayla borsayı halledeceğim. Galatasaray'ın birleşme işlemlerini yapan arkadaşlarla görüştüm.Önce parayı bulun dediler, bende 66 trilyon arıyorum".

"Telekomla gizlilik anlaşması olduğu için açıklama yapamam. Anlaşma hafta ya tamam. Trabzonsporcell hayata geçiyor.Avea bu konuda bize gelecek hafta bir brifing verecek"

"Sokaktan geçen biri oy için Divan Kurulu üyelerinin yanına ben başkan adayı olacağım diye gitti mi itibar görmez.Ama devam eden tüzükte 150 tane imzayı bulur aday olur ,ondan sonra da bizler buralarda uğraşırız".

"Telekom'un ceo su Paule “Avrupa'dan en çok Trabzonspor taraftarı vardır çünkü Almanya'ya işci olarak çalışmaya Kadıköy'den Florya'dan Caddebostan'dan ve Etilerden giden olmamıştır dedim".

"Trabzonspor diğer kulüplere benzemez işler ters döndü mü bir daha kulübü toparlayamazsınız. Bu kulübe insanlar önce yönetici olmalı sonra başkan. Ben 10 yıl yöneticiliğin ardından başkan oldum. Bunu istemek hata mı?"

Trabzonspor kulübü başkanı Sadri Şener, haber61 Gazetesine çarpıcı açıklamalar yaptı. Başkan Şener görevi ne zaman devredeceği kulübün ekonomik yapısı ve yeni projeleriyle ilgili detayları açıladı. Başkan tüzüğün genel kurulda 15 maddesi dışında kabul edilmemesi bile şevkini kırmadı.

Gecesini gündüzüne katan başkan Trabzonspor'un geleceğini sağlam temeller üzerine oturtmak için de hayata geçmesi gereken projelerin gerçekleşmesi için yoğun çaba sarf ediyor. ilk proje ise Trabzonsporcell.İşte noktasına virgülüne dokunmadan Şener roportajı.

Biz sorduk başkan cevapladı.

Tüzük tadilat kongresinde neden tüzük geçmedi Bu size karşı bir muhtıramıydı? 
“Tüzük tadilatını dernekler kanunu gereği yapmak zorundaydık.Orda maddeler kabul edilirken çok zaman alacak diye toptan oylama istendi. Aidatların 40 milyondan 120 milyona çıkması gerekir. Aidatın yüksek olması üyeleri disipline eder. 500 milyon giriş dedik muhalefet ettiler. Fenerbahçe'de giriş 10 milyar.

Ondan sonra da Trabzonsporlular da diyor ki ,”Biz Fenerbahçe ile yarışalım.Ya biz kuş muyuz deve kuşu muyuz?.Önce biz ona karar vermemiz lazım. Büyük takımız diyorsak bu kulübe üye olmak için büyük para vermek gerekir. Maalesef kongrede delegeler hayır dedi. Bundan sonra da bu konunun üstünde çok da durmayacağım.

Biz başkanlık seçiminde bu kulübe başkan adayı olacak kimselerin ciddi tipler olmasını istedik.Bunun için en az 2 yıl yönetimde çalışmış olmalı veya 5 yıllık üye olsun şartı koyduk .Ben bundan önce başkan olduğum zaman 10 yıllık yöneticilik yapmıştım. Divan Kurulu üyeleri 25 yılı geçmiş üyelerden oluşuyor. .

Bende Divan Kurulu üyesiyim.Trabzonspor'u temsil etme yeteneğinden yoksun bir kimse için bana kimse imza attıramaz.Ama 19 bin üye içersinde imza atacak 150 üye kolay bulursun.Onun için dedim ki ,”Bundan sonra daha karışmıyorum. Birde siz haber61 olarak haftalık yeni bir haftalık gazete çıkarıyorsunuz. Ben başarılar diliyorum sizlere".

Trabzonspor taraftarları ve üyeleri reformlara açık değil mi ,değilse bu işinizi zorlaştırıyor mu bu ? 

"Trabzonspor taraftarları ve üyelerinin çoğu reformlara çok açık değil. Biraz zaman geçmesi lazım. Size bir örnek vereyim. Camianın ünlü isimlerinden biri Avni Aker stadın da maraton tribününün çatısının kalktığını görünce “Eski havasını kaybetmiş” dedi. Demek ki hemen adapte olamıyoruz.

Mesela çubuklu forma deniliyor. Belki daha iyi bir dizayn çıkacak ama illada çubuklu forma isteniyor.Kendimizi gelenekçilikten kurtarıp yeniliklere açmaya mecburuz. Rakiplerimiz bunu yapıyor onlara yetişmek için bizde bunları yapmaya mecburuz.Mesela eskiden spor61net yoktu.

Trabzon'da o dönemler sadece Hizmet gazetesi, Karadeniz ve Kuzey Haber gazeteleri vardı Bakın şimdi kaç tane basın organı oldunuz.Teknoloji gelişiyor her şey değişiyor.Ben halen tüzük tadilat kongresinde bir şeyi tam olarak anlamış değilim.Bu tüzük değişikliğini divan kurulu hazırlıyor, sonra da onlar hazırladıkları tüzüğü reddediyor".

Telekom anlaşması çok konuşuluyor ancak detay bilinmiyor

Kısmet olursa Telekomla anlaşma haftaya bitecek.Böylece gelirimiz 3,5 katına çıkıyor.Onlarla 5 yıllık mukavele yapıyoruz.Stadı hariç tuttum Gizlilik anlaşması var ondan söyleyemiyorum. Yeni stadın isim hakkını ayrı olarak pazarlayacağız.

Trabzonspor'un tarihinde böyle bir sponsorluk geliri yok Sonuçta a saha sonuçları iyi olduğu zaman markan büyüdüğü zaman, sen birinin peşinde koşmazsın, onlar senin peşinde koşar.Mesela sayın bakan şuraya telefon eder misiniz dememize artık gerek kalmıyor...Benden sonra gelenler kendilerini otomatik gelirleri olan bir sistem içinde bulurlar".

Trabzonsporcell nedir? Bu konudaki çalışmalar ne aşamada?

Telekom'la yaptığımız anlaşmanın içinde Kasım da sanal operatör işi çıkıyor.Yani benim telefonum 53''li Turkcell yazıyordu , o şimdi Trabzonsporcell olacak. Bu değişim için GSM operatörlerine gönül bağı olan kitleler gerekiyor. Bu nedenl GMS operatörleri için kulüpler biçilmiş kaftan…

Ben onlara dedim ki “Avrupa da en çok taraftar bizde. 1960'lı yıllarda Almanya'ya çalışmaya giden işçilerin çoğu Karadenizli..İstanbul'da Fenerbahçe'den,Göztepe'de, Florya'dan Kadıköy'den Caddebostan'dan kimse Almanya'ya çalışmaya gitmedi. Sonra bu rakam büyüdü. Telekom'un CEO'su İngiliz Paoul'le görüştüm. 700 bin Trabzonlu var. Trabzonluların da yüzde 98 Trabzonsporludur dedim.

Zaten taraftarımızda bu değişimde para vermeyecek. Sadece faturayı öbür tarafa ödeyecek. Biz de ondan kar payı alacağız.Tahmin ediyorum 1 milyon sayısını buluruz. Bu ayın sonunda AVEA bize bu konuda brifing verecek. Kulübede bu işten anlayan profesyonel birisini alacağız. Bu işten 5 ila 10 milyon dolar arasında gelir bekliyoruz.

Borsa sorununu çözeceğim demiştiniz, bir yöntem buldunuz mu ? 

Mehmet Ali Yılmaz tesisleri ikinci pist için DHM tarafından istimlak edilecek. Burası kamulaştırılırsa ve biz para alabilirsek oradan gelen parayla önce borsa sorununu halletmeyi düşünüyoruz. Borsa için şimdilik ekonomik gücümüz yetmiyor, ama seneye inşallah bunu da halledeceğiz.

Galatasaray'ın bu birleşme işini yapan arkadaşlarla bende konuştum. Önce o parayı bul ondan sonra bankalarla görüşmeye başlayalım diyorlar. Parayı bulmadan hisseleri alamam. Parayı da şu anda bulamam.Öbür işleri halletmeye çalışıyorum. Ama 7 ayda kimsenin tahmin etmediği, bizimde tahmin edemeyeceğimiz işler yaptık".


Asbaşkan Kenan İskender benim futbolculara fazla para vermemi engellerdi diyordunuz bu yönetimde de böyle biri var mı? 

Merak etmeyin Kenan abi yine beni engelliyor. Bazen gece saat 11:00 12:00 da bana telefon açıp başkan sakın çok para verme! diyor.Bana ulaşamadığı zaman da eşimin telefonunun arıyor. Onun aracılığıyla bana ulaşıyor. Kenan abi Trabzonsporla da, benle de gönül bağı olan bir insan. Bizde onu kırmamaya çalışıyoruz. Beraber çalıştığımız dönemde de ayrı olduğu dönemde de bize çok emek vermiştir. Bu yönetimde onun gibi beni engelleyenler var tabii. Benim elim çok açık..

Siyasi bir aileden geliyorsunuz siyaseti hiç düşünmediniz mi, yoksa teklif mi gelmedi? 
Yok canım istesem bugüne kadar 50 defa milletvekili olurdum. Yani çok merak ettiğim bir iş değil. Gerçi vekil yada bakan olsam parti genel başkanı da beni sanırım partide tutmazdı. Çünkü ben aklıma geleni cart diye söylerim..

Kendimi pek tutamıyorum.
Veya ben bir bakana “Lütfen bakanım şu uğurlu ellerinizle şu temeli atar mısınız ?diyemem. Bunu kendime yediremiyorum. Ben bazen mesela Bakan Faruk Özak'a “Faruk” diyorum, sonra utanıp düzeltiyorum. Sayın bakanım diyorum. Düşündüğüm tarzın dışında bir iş bu. Zaten şu anda bulunduğum makam onların çok üstünde bir makam.

Gökhan Ünal transferinde pazarlıklar sırasında odadan çıktınız telefonla biriyle görüştünüz ardından transferi gerçekleştirdiniz.

Bunları nerden biliyorsunuz. Valla haber61'den korkulur. Olay şöyle oldu. Toplantıda pazarlıklar devam ederken beni bakanımız Faruk Özak aradı. Yani ben dışarı çıkıp kimseyi aramadım. Telefonda bakanımız Özak olunca toplantıdan izin aldım dışarı çıktım. Bakan bana telefonda ” Başkanım sen şimdi Gökhan'a çok para verirsin. İllaki beni bekle. Ben de oraya geliyorum” dedi. Bende kendi kendime düşündüm “Özak buraya gelirde bonservisi bedeli çok yüksek derse yandık. Bari o gelmeden az çok neyse, ben hemen imzalıyım Gökhan'ı alalım ” dedim.

Onu beklemeden hemen Kayserisporlu yöneticilerle anlaşmayı yaptık. En pahalı transferimiz oldu ama parasının hemen hemen ödedik".

Trabzonspor başarısız olur diye korku yaşıyor musunuz.? 

"Asla korkum olmadı. Ben daha öncede söyledim. Benim hayattan beklentim yok. Eğer korksaydım zaten başkan adayı olmazdım. Ben bu işe soyunurken ismimi riske ettim. Trabzon bana her şeyi vermişti. Saygı görüyordum. Seviliyordum. Onun için bu kadar hamleyi ekip arkadaşlarımla birlikte yapabildik zaten.

Tarihin en çok transferini gerçekleştirdik. Bilindiği gibi 28 oyuncu transferi gerçekleştirdik. Biz daha çok yeni bir takım hüviyetindeyiz. Şimdi Tony'nin işi bitti bitiyor. Gerçi Tolga'da maşallah çok iyi oynuyor. 11 de oynayanlar kulübeye baktığı zaman yerine koyacak 40 tane adamı görüyor.

Yani formayı kaybettiler mi bir daha almaları zor, bu yüzden mecbur iyi oynayacaklar. Fortis Türkiye Kupası maçları başlıyor. Gelecekte Trabzonspor'a çok iyi bir zemin hazırlıyorum. Belki değerimizi anlarlar. Bu yaptıklarımız çok takdirle anılacak".

Sadri Şener çok pratik biri bunun zararlarını görüyor mu.? 

"Tez canlı olmanın zaralarını çok sıkça görüyorum tabiii. Tutamıyorum kendimi. Mesela çok uzun yönetim kurulu toplantısı yapamıyorum. Çok tez sıkılıyorum. Gazete okurken bile başlığı okuyorum, altında ne yazdığını anlıyorum. Sonra diğer habere geçiyorum. Zararı da var faydası da var tabi".

En Son izlediğiniz film? 
-Çok yakın dostum Şener Şen'in Kabadayı filmi
En beğendiğiniz yabancı aktör? 
-Clint Eastwood
En beğendiğiniz yerli aktör? 
-Şener Şen, ve Hüseyin Avni Danyal.
En son dinlediğiniz şarkıcı? 
-Sibel Can. Trabzonspor'un 41 yıl etkinliklerin de dinledim. Candan Erçetin de dinlerim…

Kaynak: haber61 Gazetesi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler