"Trabzonspor şampiyon olur ama gönlüm Başakşehir'den yana"

Çaykur Rizespor forması giyen Ukraynalı futbolcu Mykola Moroziuk, ülke basınına samimi açıklamalarda bulundu.

"Trabzonspor şampiyon olur ama gönlüm Başakşehir'den yana"

Sport’a konuşan Çaykur Rizespor'lu Moroziuk, Süper Lig’de ipi göğüsleyecek takımın güçlü kadrosuyla Trabzonspor olacağını düşündüğünü söylerken, daha önce birlikte çalıştığı Okan Buruk için Başakşehir’i desteklediğini ifade etti.

‘Süper Lig’de karşısında oynarken en çok zorlandığın futbolcular hangileri?’ sorusunu da yanıtlayan Moroziuk, “Türkiye’de çok iyi futbolcular var. Mesela Falcao… Daha önce Valencia’da oynayan Feghouli veya eski Juventus’lu Mario Lemina… Üstelik bunlar sadece Galatasaray’da olan futbolcular” diye konuştu.

Türk futbolunda disiplin eksikliği olduğunu söyleyen Ukraynalı “Türkler futbolu çok seviyor. Ancak Avrupa’da başarılı olmaları zor. Çünkü orada ciddi disiplin ve taktik bilgisi gerekiyor. Türkiye’de maalesef bu pek yok. Taraftarlar için futbol büyük önem arz ediyor. Herkesin en büyük hobisi diyebilirim. Toplanıp dev ekranlarda maçları izliyorlar. Eğer Şampiyonlar Ligi maçı varsa herkes o akşam maçı bekliyor. Ancak elbette Süper Lig onlar için bir numara. Tuttukları takımların maçlarının tekrarını bile 4-5 kez izliyorlar. Kanallarda bütün hafta maç özetleri gösteriliyor” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor