Trabzonspor hisseleri sattı mı ?

Atay Aktuğ yönetimi döneminde borsaya açılan Trabzonspor’da, bir önceki yönetimin döneminde hisse satışıyla kulüp elindeki hisseler %54,7’ye kadar gerilemişti.... Geçtiğimiz haftalarda maddi kaynak sıkıntısına düşen Hacıosmanoğlu yönetimi de Sermaye Piyas

Trabzonspor hisseleri sattı mı ?

Atay Aktuğ yönetimi döneminde borsaya açılan Trabzonspor’da, bir önceki yönetimin döneminde hisse satışıyla kulüp elindeki hisseler %54,7’ye kadar gerilemişti....

 Geçtiğimiz haftalarda maddi kaynak sıkıntısına düşen Hacıosmanoğlu yönetimi de Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurarak hisse satmak istedi. Sermaye Piyasa Kurulu (SPK) bu hisselerin satışına izin verdi ve Hacıosmanoğlu yönetimi %3,7’lik bir hisse satışı gerçekleştirdi ve sıcak paraya kavuştu.

 Maddi sorunların şimdilik bu şekilde çözüldüğü ifade edilirken, Trabzonspor normal şartlarda satabileceği hisseleri eritmiş durumda. Bundan sonra yapılacak hisse satışlarının önünde yasal engel bulunmazken hisselerin yüzde 51'den aşağıya düşmesi beraberinde büyük sorunları getirecek. Dışarıdaki tüm hisseler bir kişinin eline geçerse bordo mavililer Trabzonspor AŞ'de var olan hakimiyetini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir.

 Trabzonspor’un, 5.10-5.26 fiyat aralığından 767 bin 528 adet hisse sattığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor