Trabzonspor Benfica'yı üzdü!

Benfica başkanı Luis Filipe Vieira, Cardozo transferiyle Türklerin kendilerini üzdüğünü söyledi.

Trabzonspor Benfica'yı üzdü!

Portekiz devi Benfica'nın başkanı Luis Filipe Vieira, kulübün yönetim şekliyle ilgili açıklamalarda bulunurken Cardozo'nun Türkiye'ye transferinde üzüldüklerini söyledi. Şansal Büyüka Milliyet'te yer alan yazısında Benfica başkanı Vieira ile yaptığı söyleişiyi kaleme alırken futbol severlerin dikkatini çekecek önemli detaylar verdi. Benfica başkanı tam anlamıyla kulüp yönetimi nasıl yapılır dersi verdi.

İşte Büyüka'nın yazısından ilgili bölüm;

 Benfica Başkanı Luis Filipe Vieira’nın ağzından bizi de yakından ilgilendiren, örnek olması gereken çarpıcı başlıkları sıralayayım:
 
Önce itibar...
- 19 yıldır Benfica Kulübü’nün Başkanı’yım. Geldiğimde koca Benfica’nın arması, markası bile 12 milyon euro için hacizliydi. Bugün Benfica’nın hiçbir malında tek kuruşluk tedbir, haciz bulamazsınız.
- Akıllı profesyonellerle çalışmayı severim. Bankacıyı, tefeciyi, aracıyı içeri sokmam. Benfica büyük marka... Bizimle çalışacak kişi ya da kurumların çok ciddi itibarının, saygınlığının olması gerekiyor.
- Her yıl futbolcu satışından 100 milyon euro kazanıyoruz. Avrupa kupaları, maç gelirleri, sponsorları koyunca bu rakam yılda 250 milyon euro oluyor.
- 150 milyon euro borcumuz var. Stadın yanındaki arsayı satsam çok daha fazlasını alırım.
- Artık kolay kolay altyapıdan oyuncu satmak istemiyoruz. Daha da güçlenmek ve Avrupa’nın devleriyle kapışmak istiyoruz.
- Luz Stadı’nın tamamı Benfica kulübüne ait... Devletin, bankanın ya da bir başka kuruluşun tek kuruşluk payı, hissesi yok.
- Büyük kulüp olmayı sürdürmek ve ekonomiyi sağlam tutabilmek için her yıl Şampiyonlar Ligi’ne katılmak gerekiyor. Bu çok önemli...
- Arada lafa girip çıkıyoruz. Benfica ne ödüyor, biz ne ödüyoruz... Futbolculara ödedikleri toplam yıllık maaş tutarı nedir? Bu dillere destan olan altyapı başarısını nasıl yakaladılar? Bu kadar oyuncuyu nasıl yetiştiriyorlar? Başkan Vieira önce bizdeki bütçeleri, futbolcuların aldıkları paraları sordu, söyledik. Slimani ve benzerlerinin maliyetini duyunca elleriyle yüzünü kapadı ve yaklaşık bir 30 saniye öyle kaldı. Sonra yeniden başladı.
 
Maaşından bile yüzde!
 
- Benfica’da 3-3.5 milyon euro olan tek oyuncu bulamazsınız.
- Yıllık maaş tutarımız toplam 40 milyon euro (Bir de yazıyla yazayım, yanlış anlaşılmasın... Kırk milyon euro) Bazen 50 milyon euro harcadığımız oluyor. 80 milyon euro harcasam Şampiyonlar Ligi’nde her sene final oynarım.
- 19 yaşındaki yıldızı Felix’e geçen yıl toplam 90 bin euro brüt veriyordum. Bu yıl korktum, brüt 500 bin euroya çıkarttım. Felix’e şu anda 120 milyon euroya müşteri var. (Biz söyleyelim Juventus ve M. United’ın radarında)
- Bizden Frankfurt’a transfer olan Joviç seneye Barcelona’ya gidiyor. Bu transferden 7 milyon euro kazanacağız. Joviç’in maaşının yüzde 30’unu da Benfica alacak.
- Benfica takımının yarısından fazlası altyapı oyuncularından oluşur, bu kaçınılmaz ve vazgeçilmez bir gerçektir.
 
Altyapıda 4 yaşında işbaşı!
 
Peki bu altyapı başarısı nasıl oluyor, bu kadar oyuncu nasıl yetişiyor? Başkan onu da anlattı.
- Bizde altyapı 4 yaşında başlar. Şimdi “4 yaşındaki oyuncu adayını nasıl buluyorsunuz?” diyeceksiniz. Anneler-babalar ellerinden tutup getiriyorlar.
- Portekiz’i 10 futbol merkezine böldük. Bu merkezlerde toplam 140-150 kişi çalışıyor. Hepsi futboldan iyi anlayan, teknik gözü olan insanlar.
- Seçtikleri aday oyuncuları Benfica kulübünün merkezinde topluyoruz. Şu anda altyapıda A takımına hazırlanan 200 oyuncumuz var. Bunlardan 80’i her an A takımına girebilecek durumda...
- Ülke dışından yakaladığımız genç oyuncular için ayrıca 30 kişilik bir scout ekibimiz var. Özellikle Güney Amerika’da çok etkililer. Zaten evladında gelecek gören aileler önce Benfica‘nın kapısını çalıyor.
 
Beko’ya çağrı yaptı
 
- Bu futbolcu adaylarının tamamı İngilizce öğrenmek zorunda... Yerli-yabancı fark etmez, İngilizce bilmeyen Benfica takımında oynayamaz.
- Eğer futbolcu adayının antrenmanları ile okulu çakışırsa ve biz buna bir çare bulamazsak, futbolcuyu okuldan alıyor ama en az okul kadar ciddi anlamda kendimiz öğretiyor, yetiştiriyor, hayata hazırlıyoruz.
- Türk markası Beko’nun Barcelona’nın sponsorlarından biri olduğunu biliyoruz. Gelsinler onlara dünyanın ezbere bildiği Luz Stadı’nın isim sponsorluğunu verelim.
- Her maç öncesi uçan, gösteri yapan meşhur kartalımız var. Bugün maç olmasa size gösterirdim. Özel bakıcısı var. Futbolcularımız gibi kartalımız da her gün stadın içinde antrenman yapıyor.
 
Madonna’nın oğlu David 
 
Ünlü şarkıcı Madonna’nın Malavi’den evlat edindiği 4 çocuktan biri olan David Banda bugün Benfica’nın altyapısında forma giyiyor. 13 yaşındaki David, gelecek vaat eden isimler arasında gösteriliyor.
 
Cardozo üzüntüsü
 
Benfica Başkanı Filipe Vieira, Türk kulüpleri ile işbirliğine hazır olduğunu belirterek, “Bir transferde (Cardozo transferi) bizi üzmüş olsalar bile, samimi ve ciddi yaklaşımlar bizden her zaman karşılık bulur” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor