Trabzonlu sporcu Abdullah Öztürk, Rio'da iki madalya aldı

Sporcumuz Öztürk Rio'ya damgasını vurdu

Trabzonlu sporcu Abdullah Öztürk, Rio'da iki madalya aldı

Haber61.net – Spor Servisi - Rio’da yapılan 2016 Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’yi Masa tenisinde temsil eden Trabzonlu Sporcu Abdullah Öztürk, 2. altın madalyasını kazandı. Türkiye’nın ilk kendisinin ise Rio’daki 2’nci Altın Madalyasını kazanan Öztürk, engelleri spor ile aştığını söyledi. 27 yaşındaki milli sporcumuz Öztürk, kardeşi ile birlikte yıllar önce spora başladığını ve bu sayede de engelleri aştığını vurguladı. Öztürk, “ Bir yıla aşkın bir süredir ailemden uzağım ve çok emek sarf ettim ve sonunda bunu başardım emeğimin karşılığını aldım” diye konuştu.


 

“MADALYAM 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN”

Madalya seremonisinde Öztürk’ün asker selamı verdiği dikkatlerden kaçmaz iken, kazandığı madalyaları 15 Temmuz’da hayatını kaybeden demokrasi şehitlerine hediye ettiğini vurguladı. Öztürk, “15 Temmuz’da tankların önüne çıkan şehitlerimize madalyamı hediye ediyorum.”dedi. 27 yıl önce Trabzon’da kas erimesi hastalığı ile dünyaya gelen Öztürk, “Trabzon’dan Ankara’ya hastalığımdan ötürü göç etmek zorunda kaldık. Çünkü ilkokula başladığım yıllarda hastalığım iyice artmıştı. Babamda Ankara’da engellilere eğitim veren bir okulun olduğunu öğrenince  başkente yerleştik.”şeklinde konuştu.




HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler