Trabzonlu Gül'den ne istedi ?

Gül çiftine gelen mektuplar arasında Cumhurbaşkanı olma hayali kuran çocuklardan evlenmek isteyenlere, babasıyla barışmak isteyenlerden, Cumhurbaşkanı’na hediye edilen bir kangal yavrusunu isteyenlere kadar birbirinden ilginç istekler de yer alıyor. İçler

Trabzonlu Gül'den ne istedi ?

Gül çiftine gelen mektuplar arasında Cumhurbaşkanı olma hayali kuran çocuklardan evlenmek isteyenlere, babasıyla barışmak isteyenlerden, Cumhurbaşkanı’na hediye edilen bir kangal yavrusunu isteyenlere kadar birbirinden ilginç istekler de yer alıyor. İçlerinde öyle bir istek var ki Trabzonluların dikkatini çekecek cinsten.

Gazeteci yazar Mehmet Gündem, Cumhurbaşkanlığı’na gelen binlerce mektup ve e-postadan seçtiklerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte okudu.

Gündem, 6 aylık çalışmada Köşk sakinlerinin bu mektupları nasıl okuduklarına, ne tepki verdiklerine, hüzünlerine ve kahkahalarına şahit oldu, “sansürsüz” sorular sordu. Bu şahitlikler ve sorulara verilen cevaplar da “Cumhurbaşkanım Mektubunuz Var” adıyla kitap oldu. Alfa Yayınları’ndan çıkan kitaptan bölümler şöyle:

‘Gitar çalan cumhurbaşkanı’

Kitapta Cumhurbaşkanı Gül’ün, “Benim favorim” dediği bir mektup ve karikatür de yer alıyor. 5. sınıf öğrencisi Alperen, Cumhurbaşkanı Gül’ü gitar çalarken gösteren bir karikatür çizmiş. Alperen, karikatürünü şu cümlelerle takdim ediyor: “Cumhurbaşkanım, benim elimden gelen budur. Ben sizin ne kadar iyi kalpli ne kadar güzel bir insan olduğunuzu biliyorum. O yüzden lütfen hediyemi kabul edin.”

Gündem, Gül’ün bu karikatürü gördüğünde çok beğendiğini ve kahkahalarını tutamadığını söylüyor.

Gül’e Trabzon’dan gelen bir mektup:

“Sayın Cumhurbaşkanım, duruşunuzla konuşmanızla tam bir lider gibisiniz. Başarılarınızın devamını diliyorum. Keşke Trabzonspor’u

tutsanız...” Gül cevabında, “Bu yaştan sonra takım değiştirilir mi?” deyip Beşiktaşlı olduğunu da hatırlatıyor.

‘Penaltı kurtarma sistemi’

2009 yılında gelen “Penaltı Kurtarma Sistemi” başlıklı bir mektup: “Efendim, bendeniz yıllar önce penaltı kurtarmanın yolunu buldum. Fakat

kimse inanmıyor. Yanlış duymadınız, kaleci gol yemeyecek. Her dört senede bir dünya şampiyonu olabiliriz.”

Cumhurbaşkanı Gül “Şaşırdım kaldım, ne diyeyim” diyor.

“Sayın Cumhurbaşkanım, Sivas Kongresi’nin 89. yıldönümünde size hediye edilen Kangal yavrusunu, şayet engel bir durum yoksa tarafıma

vermeniz halinde büyük mutluluk ve bahtiyarlık duyacağımı saygılarımla arzediyorum.”

Gül’ün yorumu: “Güzel de kangalı büyüttük, kocaman oldu. Bizi bekliyor burada. Küçükken isteseydi verirdik ama şimdi Kangal korumalığımızı yapıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler