Trabzon'da yetişen sporculardan büyük başarı

Judo, boks ve atletizm turnuvalarında 5’er altın ve bronz, 4 de gümüş madalya ile döndüler.

Trabzon'da yetişen sporculardan büyük başarı

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcuları, geçen hafta yapılan 3 ayrı şampiyonada aldıkları başarılı sonuçlarla dikkat çekti. 


İl Müdürü Birdal Öztürk, “Birbirinden modern tesislerde, uzman antrenörlerimiz tarafından çalıştırılan sporcularımızın artan performansları sevindirici. Türkiye’nin her yanında pırıl pırıl gençler var, gelecekten umutluyuz” dedi.

Öncelikli hedeflerinin olimpiyatlara sporcu yetiştirmek olduğuna dikkat çeken Trabzon TOHM Koordinatörü Yasemin Sayın Köroğlu, “Sporcularımız 3 ayrı önemli şampiyonada 5 altın, 4 gümüş ve 5 de bronz madalya kazandılar. Bu başarı tesadüf değil, devletimiz onlara her türlü fırsatı sunuyor, ama onlar da hiç usanmadan, saatlerce bazen çok ağır antrenmanlar yapıyor. Müthiş gelişim gösteriyorlar, onlarla gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Öte yandan “Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası (Mersin): 48kg Mehveş Şahinoğlu (1.), 52 kg Nagihan Gül Bayraktar (1.), 52 kg Kübra Şenyayla (2.), 52 kg Ayşenur Budak (3.), 44 kg İlknur Aşçı (3.)

Tenis Kış Kupası Şampiyonası (Muğla): Mustafa Sancaklıoğlu (14 yaş kategorisi 1.)

Yıldız, Genç ve Büyük Kadınlar Türkiye Boks Şampiyonası (Nevşehir): 54 kg Rabia Oruçoğlu (Büyük Kadınlar 1.), 48 kg Melek Yamak (Büyük Kadınlar 3.), 54 kg Aycan Güldağı (Genç Kadınlar 1.), 54 kg Fatma Zehra Kol Genç Kadınlar (2.), 69 Kg Yadigar Karagöz (Büyük Kadınlar 3.)

Büyükler Salon Türkiye Atletizm Şampiyonası (İstanbul): Samet Kutlu (Gülle atma 2.), Özgür Atasoy (Yüksek atlama 3.) Zülha Armutçu (60 metrede 2.)” dereceleri ile Trabzon’a döndüler.

Trabzon'da yetişen sporculardan büyük başarı

Trabzon'da yetişen sporculardan büyük başarı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor