Trabzon'da çocukların yeni tutkusu

Trabzon'da çocuklar Karateye ilgi gösteriyor

Trabzon'da çocukların yeni tutkusu

Trabzon'da çocukların yeni spor tutkusu karate oldu.

Yediden yetmişe her bireyin yapabileceği spor dalı sistemine sahip olan ancak özellikle çocukların gelişiminde büyük faydalar sağlayan karate sporuna ilgi her geçen gün artıyor.

Trabzon'da yıllardan beri en çok tercih edilen salon sporlarının başında gelen karatenin birçok faydası bulunduğuna vurgu yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, modern tesislerde sporun yapıldığını söyledi.

Öztürk, özellikle çocukların spor dalına ilgi gösterdiğini belirterek, "Spor hem fiziksel, hem de zihinsel özelliklerin gelişiminde büyük rol oynar. Karate sporu, bu iki yönüyle de çok önemli bir spor dalı ve Trabzon'da her zaman bu branşa karşı özel ilgi bulunmaktadır." dedi. 

Karatenin çıplak elle yapılan ve kendine büyük bir güven gerektiren savunma tekniği olduğunu anlatan antrenör Akif Doğan, "Karate yapanlarda fiziksel yüklemelerle kişilerin dayanma kabiliyetleri artmakta, kendini kontrol etme, dikkat, denge, zamanlama, disiplin ve ani karar verme gibi özellikleri de gelişmektedir." ifadesini kullandı.

Yomra Jimnastik Salonu ve Spor Komleksinde devam eden çalışmalarda çocukların hem eğlenip, hem antrenman yaptığını kaydeden İlçe Müdürü Cengiz Aydoğdu da "16 ayrı branşın yapıldığı salonumuzda her yaştan insan antrenmanlara katılıyor, uzman antrenörlerimizin hazırladığı kurslarımızla sağlık için spor yapıyorlar." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler