Trabzon Beşiktaş'ı yener mi?

Beşiktaş-Trabzonsporİkinci yarıdaki ilk üç maçta iki farklı  Trabzonspor izledik.Birinde rakiplerini döven, sahanın her alanını iyi kullanan, yüksek pas yüzdesi ile oynayan, pozisyon zenginliği yaşayan, yüksek hırs ve mücadele gücüne tekniğini ekleyip bel

Trabzon Beşiktaş'ı yener mi?

Beşiktaş-Trabzonspor

İkinci yarıdaki ilk üç maçta iki farklı  Trabzonspor izledik.

Birinde rakiplerini döven, sahanın her alanını iyi kullanan, yüksek pas yüzdesi ile oynayan, pozisyon zenginliği yaşayan, yüksek hırs ve mücadele gücüne tekniğini ekleyip belli bir sistem ve oyun disiplini içerisinde oynayan bir takım..

Diğerinde de rakibine teslim olan, pas yapan ayakları paslanan, rakibine pozisyon veren, hırs ve mücadele gücünü kaybedip sistem ve oyun disiplininden yoksun oynayan bir takım..

Fenerbahçe ve Ankaraspor maçlarında “İşte benim takımım” dedirten futbol, son Ankaragücü maçında “Hani benim takımım?” dedirten cinstendi..

Nitekim Ersun Yanal da daha önce “Yeni takımız” söylemini terk ederek, ilk kez maç sonunda kötü oynadıklarını kabul etti. Bu bence futbolculara mesaj vermesi açısından çok önemli ve yerinde idi.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, Ankaragücü maçındaki kötü futbol kimseyi umutsuzluğa sevk etmesin.

Her maçın havası ve atmosferi başkadır. Beşiktaş maçı tam bir taktik maçı olacaktır.

Bir kere mutlak galibiyete ihtiyacı olan takım Beşiktaş olacağından Trabzonspor rahat olması gerekiyor. Sabırlı ve disiplinli oynamalı..

Avni Aker'deki kupa maçında  olduğu gibi rakibin üzerine üzerine gidip tuzağa düşülmemeli..

Ayrıca, Mustafa Denizli yönetiminde izlediğim Beşiktaş, takım olma olgusunu da kaybetmiş.

O eski baskı kuran, sağlı sollu ataklarla rakip defansı yoran bir Beşiktaş'ı göremedim.

Son üç maçta gol yememelerini rakiplerinin zayıflığına bağlıyorum. Yattara, Umut, Gökhan ve Colman'ın en iyi yararlanacağı bir defansa sahipler. Orta sahada Delgado'nun oynamaması büyük avantaj olur.

Böyle bir Beşiktaş'ı yenmemek ayıp olur herhalde..

Ha, yenemiyorsan da yenilmemekte sanırım ayıp olmaz.

 

Alanzinho oynar mı?

Herkes yeni transfer Alanzinho'yu soruyor...

Şunu açık olarak söyleyeyim ki, Alanzinho ile ilgili çok net bir kanaate varmış değilim.

Ben her zaman iyi futbolcudan ziyade, yararlı futbolcuyu severim. Onun için yararlı olup olmayacağını şimdilik zamana bırakalım.

Ersun Yanal'ın bu futbolcuyu Yattara'nın alternatifi gibi kullanmasını yanlış buluyorum.

 Eğer her maçta Alanzinho girip Yattara çıkacaksa, iki silahının birini ve de en önemlisini yok ediyorsun demektir.

Bu Trabzonspor'a fayda sağlamadığı gibi rakiplerinde işini kolaylaştırıyor. Nitekim Yattara her oyundan çıkarıldığında golü yediğimizi Ankaragücü maçında bir kez daha gördük.

Eğer Alanzinho oynatılacaksa Yattara'nın yerine değil onunla birlikte biri sağda diğeri solda oynatılmalıdır.

Bu arada Efecee rumuzlu okurumun önerisi ve İspirli rumuzlu okurumun da desteklediği bir proje gerçekten beni de neden olmasına götürdü.

Öneriye göre, Başkan Sadri Şener, Avni Aker'e girdiği zaman anons edilip bütün taraftarlarca alkışlanmalı.

Ayrıca, Ersun Yanal'a da tribünlerden sevgi gösterilerinde bulunulmalıdır.

Evet bu öneriyi bende destekliyorum.

Geçmiş yıllarda hatırlıyorum.

Başkan Mehmet Ali Yılmaz stada girdiği zaman “Büyük başkan şu anda şeref tribününü onurlandırmıştır” şeklinde bir anons yapılırdı. Bu anons üzerine Avni Akerde büyük bir coşku yükselirdi.

Başkan Yılmaz da taraftarı selamlardı. Bu başkan ve yönetime moral dopingi idi.

Aynı uygulama neden Sadri Şener için yapılmasın ki?

Keza  daha önce tribünlerden Ziya Doğan'a duyulan sevgi gösterileri Ersun Yanal'dan neden esirgeniyor ki?(Tahmin: %60:2 %40:0)

 

Antalyaspor-Galatasaray

Galatasaray takım olarak kötü oynamıyor. Ancak, sakat ve cezalı futbolcularının yokluğunu önemli ölçüde hissediyor.Bu maçta da Lincoln gibi önemli futbolcusu cezalı olacak. Ama Kayseri beraberliği ile “Eyvah şampiyonluk gidiyor” endişesine kapılıp bu maçta daha da hırslı ve mücadeleci oynayacaklardır. Son haftalarda hakemler ve Federasyon üzerine büyük baskı oluşturmaya başladılar. Bu baskı meyvesini verebilir(Tahmin:2)

 

 Bursaspor-Sivasspor

Sivasspor büyük takım, küçük takım ayrımı yapmadan her maçta aynı performansla oynuyor. Bana Trabzonspor'un  şampiyonluk yıllarını hatırlatıyor. Sadece iyi oynamıyorlar. Oyun disiplinine sadık belli bir sistemleri var. Futbolcuların hangisi oynarsa sırıtmıyor, kazanma hırsları yüksek..Mehmet Yıldız yok ama Kamanan daha etkili..Bursaspor'un Ankara'dan üç puanla dönmesi bir rehavet yaratabilir. Sivas bu maçı kaybetmez(Tahmin:%60:2  %40:0)

 

Fenerbahçe-Hacettepe

Fenerde büyük bir teknik direktör sıkıntısı var.Her maç sonrası tartışılması “Ne zaman gidecek” sorusuna muhatap oluyor. Özellikle Brezilyalı futbolcularla hoca arasında büyük bir uyuşmazlık var. Bu uyuşmazlık devam eder ama Hacettepe takımı bundan yararlanamaz. Bu maçta Guiza'nın cezalı olup oynamayacak olması Semih'in oynamasını sağlayacaktır.(Tahmin:1)

 

Ankaraspor-İstanbul Büyükşehir

İstanbul Büyükşehirspor'da Tijikuzi gibi önemli bir futbolcu cezalı.Ankaraspor daha iyi futbol oynuyor. İki haftadır aldığı yenilgilere bu maçta son verir. (Tahmin:1)

 

Ankaragücü-Gaziantep

Ankaragücü kadrosunu büyük oranda yeniledi. Ama yine de istenilen sonuçları alamıyor. Gaziantep takımı bana göre liglerin en gösterişli futbolunu oynuyor.Ankara'da yenilmezler(Tahmin:%60:0 %40:2)

 

Eskişehir-Gençlerbirliği

Eskişehirspor sahasında zor yenilen bir takım. Gençlerbirliği'de ikinci yarıya iki deplasman galibiyetinden sonra geçen hafta sahasında Bursa'ya yenildi.Beraberlik öncelikli sonuç olur.(Tahmin: %60:0 %40:1)

 

Denizli-Konya

Denizlispor yeni hocası Mesut Bakkal ile bu maçı kazanmasını bekliyorum(Tahmin:1)

 

Kocaeli-Kayseri

Kayserispor deplasmanda olmasına rağmen kadro olarak bu maçı kazanabilecek yeterliliktedir (Tahmin:2)

 

cevatocak@hotmail.com

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor