TFF'ye karşı dörtlü koalisyon !

Türkiye Futbol Federasyonu’nun, şike ve teşvik primine karışan takımlarla ilgili aldığı kararlar ile 16 kulübün toplu halde PFDK’ya sevk edilmesi nedeniyle patlak veren tartışmalar artarak devam ediyor.Disiplin Kurulu’na gönderilmesine sert tepki gösteren

TFF'ye karşı dörtlü koalisyon !

Türkiye Futbol Federasyonu’nun, şike ve teşvik primine karışan takımlarla ilgili aldığı kararlar ile 16 kulübün toplu halde PFDK’ya sevk edilmesi nedeniyle patlak veren tartışmalar artarak devam ediyor.

Disiplin Kurulu’na gönderilmesine sert tepki gösteren Galatasaray Kulübü’nün, muhalif harekete öncülük etmeye hazırlandığı ortaya çıktı.

Sarı-kırmızılı kulübün Başkanı Ünal Aysal’ın, TFF’nin son aldığı kararları resmi internet sitelerinden eleştiren ve büyük tepki gösteren kulüp başkanlarıyla birebir görüşmelere başladığı belirlendi. Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ile önceki gün görüşen Aysal’ın dün Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Kayserispor Başkanı Recep Mamur’la da telefonda bir görüşme yaparak, Türk futbolunun kaostan kurtulması için birlikte hareket etmeleri çağrısında bulunduğu öğrenildi.

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve ekibini önceki gün istifaya davet eden Galatasaray’da, Başkan Aysal’ın, olağanüstü seçim konusunu gündeme getirmeye hazırlandığı ve isyan bayrağını açan diğer kulüpleri de yanına çekmeye çalıştığı belirtildi. Aysal’ın yeterli desteği bulması durumunda, kulüplerin ortak hareketiyle Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nu devirmek için düğmeye basacağı iddia edildi.

Dava açma hazırlığı
Bu arada sarı-kırmızılı yönetim kurulunun önceki günkü toplantısında, Sedat Doğan’ın başkanlığında bir çalışma grubunun oluşturulmasına karar verildi. Avukat olan Doğan’ın hukukçularla bir araya gelerek yol haritasını çıkaracağı ve ardından da yönetim kuruluna sunacağı kaydedildi. İlk planda Türkiye Futbol Federasyonu’na birkaç konuda dava açılmasının söz konusu olduğu ileri sürüldü.

Maç 5 dakika geç başlasın
Futbol Federasyonu’na karşı ortak hareket eden Galatasaray ile Trabzonspor’un bugünkü karşılaşması öncesinde ilginç bir konu masaya yatırıldı. İki kulüpten bazı yöneticilerin, Türk Telekom Arena’daki karşılaşmanın protesto amaçlı olarak 5 dakika geç başlatılması düşüncesi üzerinde fikir alışverişi yaptıkları ortaya çıktı. Ancak Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın bu fikre sıcak bakmadığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor