TFF'de Sınav gerçek olunca 1 kişi kazandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından geçtiğimiz yıl soruların çalınması nedeniyle iptal edilen ve bu yıl tekrar düzenlenen "Futbolcu Temsilcisi" sınavının sonuçları açıklandı. TFF tarafından Nisan 2011 yılında yapılan sınavda 118 kişiden 38'i başar

TFF'de Sınav gerçek olunca 1 kişi kazandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından geçtiğimiz yıl soruların çalınması nedeniyle iptal edilen ve bu yıl tekrar düzenlenen "Futbolcu Temsilcisi" sınavının sonuçları açıklandı. 

TFF tarafından Nisan 2011 yılında yapılan sınavda 118 kişiden 38'i başarılı olmuş ama daha sonra yapılan incelemelerde soruların çalındığı tespit edilmiş ve sınav iptal edilmişti. Geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde tekrar yapılan ve 81 kişinin girdiği sınavda 80 kişi başarısız olurken, Turgutlulu avukat İrfan Özden sınavı kazanan tek kişi oldu. 20 sorunun yöneltildiği ve en az 14 sorunun bilinmesi gereken FIFA Futbolcu Temsilcisi sınavında Özden, 14 doğru yaparak sınavı başarıyla geçti. Manisa'nın Turgutlu ilçesinde doğan ve İzmir’de avukatlık mesleğini sürdüren İrfan Özden, "TFF ve FİFA'nın ortaklaşa yaptığı bu sınavdan bu şekilde bir başarılı sonuç almak beninde çok mutlu etti. Yıllardan beri menajerlik yapan kişiler arasında tek başıma sınavdan geçer not almak gerçekten çok gurur verici bir olay. Geçen yıl yapılan ve şike dolayısıyla iptal edilip bazı kişilerinde tutuklandığı sınava da girmiştim. Ondanda geçer not almıştım bu açıdan benim için bu sınavdan geçer not almamın ayrı bir önemi var" dedi.

Türkiye'de futbolcu temsilciliği görevini bu sınavı geçen kişilerin yapması gerektiğini savunan Özden, çeşitli Üniversitelerden de aldığı sertifikalarla mesleğini yapmanın heyecanı içinde.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor