TFF Yöneticisi İbrahim Usta Haber61’e konuştu - “Trabzonspor men durumuna düşebilir”

TFF Yöneticisi İbrahim Usta’dan haber61’e önemli açıklamalar.

TFF Yöneticisi İbrahim Usta Haber61’e konuştu - “Trabzonspor men durumuna düşebilir”

Haber61 - Spor Servisi - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yöneticisi İbrahim Usta Trabzon spor bileşenlerinin düzenlediği bayramlaşma töreninde Haber61’e açıklamalarda bulunarak Trabzonspor’un borcunu azaltması gerektiğini yoksa men durumuna düşebileceğini söyledi.

ASKF GÜZEL GÖREV YAPIYOR

Usta, “Tüm Türk halkının bayramını tebrik ediyorum. İlk defa burada bu kadar kalabalık bir kitle gördüm. Demek ki ASKF bu anlamda güzel görev yapıyor. Herkesin bir arada olduğu böyle bir toplantıda olmaktan son derece mutlu oldum” dedi.

TRABZONSPOR MEN DURUMUNA DÜŞEBİLİR

Trabzonspor’un durumu ile ilgili olarak konuşan İbrahim Usta, “Trabzonspor son yıllarda ekonomik anlamda çok kötü yönetildi. Her yönetim bir önceki yönetimden aldığı borcu katlayarak bırakmış oldu. Yanılmıyorsam 800-900 Milyon civarında Trabzonspor’un bir borcu var. Bu da Trabzonspor için küçümsenmeyecek bir borç. Yanlış değilsem yıllık 80-90 Milyon sadece faiz borcu var.  Bunun yanında profesyonellere olan ödemeleri eklerseniz yıllık 160-170 Milyon bir gideri oluyor Trabzonspor’un, geliri ise 120-130 Milyon. Yani her yıl açık veren bir Trabzonspor var. Bir de futbolcu kadrosuna yapacak olduğu masraflar hariç. Bu yönetimle İstanbul’da yapmış olduğumuz görüşmelerde son derece makul ve akılcı düşündüklerini görüyorum. Böyle uçuk fiyatlarla futbolcu almak yerine altyapıya yönelip, gençlerden Trabzonspor’un yapısına uygun futbolcular alıp bu şekilde devam etmeyi düşünüyorlar. Ellerinde de Trabzonspor’un borcunu kapatabilecek, yüksel maliyetli futbolcuları çıkarmak istiyorlar. Bu da son derece uygun bir davranış. Bu şekilde devam ederlerse Trabzonspor’u bir nebze düzlüğe çıkaracaklardır. Mutlaka iyi futbolculara yüksek paralar veriliyor alınıyor dışarıdan ama Trabzonspor altyapıdan gelen futbolcularla bu açığı doldurur. Ama mutlaka ve mutlaka borçları azaltması lazım. Aksi durumda yarın Avrupa kupalarına dahi gidemeyecek men durumuna düşebilir” şeklinde konuştu.

TFF’DE FENERBAHÇELİLER DAHİL TRABZONSPOR’A SEMPATİ DUYUYOR

Türkiye Futbol Federasyonunun Trabzonspor’a bakışının çok olumlu olduğunu belirten Usta, “Futbol Federasyonunun özellikle son dönemlerde Trabzonspor’a bakışı son derece olumlu ve pozitif. Bugün 14 yönetici bir başkan 15 kişinin içinde Fenerbahçe yöneticileri de dahil kendi takımları dışında en fazla kime sempati besliyorlar Trabzonspor’a. Herkes Trabzonspor’un bu sıkıntılı durumdan kurtulması için canı gönülden temenni ediyorlar. Futbol federasyonunun yapacak olduğu hakem hatalarının mümkün olduğu kadar minimuma indirgenmesi. Son bir kiki yıldır o anlamda da Trabzonspor’da sıkıntı yok” dedi.

AZİZ YILDIRIM’DA BİTKİNLİK VE YIPRANMIŞLIK VAR

Fenerbahçe başkanlık seçimlerini değerlendiren Usta, “Tabi 20 yıldır Aziz Yıldırım futbolun içerisinde. Bu 20 yılın vermiş olduğu bir bitkinlik ve yıpranmışlık vardır. Buna karşı Ali Koç kazandı. Hayırlı olsun. Bizim Fenerbahçe başkanları için bir yorum yamamız çok uygun değil”  ifadelerini kullandı.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler