TFF'nin kararı sonrası amatör futbolculardan eylem

TFF'nin amatör ligleri oynatmama kararına futbolculardan tepki geldi.

TFF'nin kararı sonrası amatör futbolculardan eylem

Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) mücadele eden futbolcular seslerini duyurmak için bugün Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riva'daki merkezine gitti.

Saat 14.00'te başlayan eylemde amatörler, ligin ne zaman başlayacağının açıklanmasını istedi.

BAL'ın ne zaman başlayacağı belirsizliğini koruduğu için bir amatörler maddi olarak büyük bir zorluğa düştü. TFF önünde bugün yurdun çeşitli yerlerinden bine yakın amatör futbolcu bir araya gelerek, seslerini duyurdu.

Futbolcular, "Geçimimizi futboldan kazandığımız için federasyonun maçlarımızı sürekli ertelemesinden dolayı çok sıkıntı çekiyoruz. Net bir sonuç almak, sesimizi duyurmak istiyoruz" dedi.

TFF’nin, son olarak amatör maçların oynanmasına Ekim ayı sonunda kararına verileceği kararını eleştiren ve aylardır maaş alamadıklarını, oyalandıklarını belirterek isyan eden futbolcular “Artık yeter” dedi.

BAL, pandemi nedeniyle kaldığı yerden tescil edilmiş, lider olanlarla liderle arasında en fazla 3 puan olan 9 takım üst lige çıkartılmıştı.

Amatör futbolcu Sedat Aslan, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş'ın kendilerine "Bu ligi kesinlikle oynatmayacağız. Zaten kulüp başkanları da oynamak istemiyor" dediğini söyledi.

Bugün yaptıkları eylem sonrası Radyospor'da Soyunma Odası programında Ajansspor Haber Müdürü Kenan Başaran'a konuşan Aslan, "Kulüp başkanlarının yüzde 80'ini ligi oynamak istiyor. Bu konuda bilgi kirliliği var. Bakın halı sahalarda top oynanıyor ama amatörlere izin yok! Gerekiyorsa kişi 100 lira olan test parasını da biz öderiz. Açlıktan öleceğimize virüsten ölelim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler