TFF Başkanı Özdemir'den yeni açıklama: Liglerin başlangıcı ertelenecek mi?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, liglerin başlangıç tarihinin temmuza sarkabileceğini açıkladı

TFF Başkanı Özdemir'den yeni açıklama: Liglerin başlangıcı ertelenecek mi?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, CNN Türk'te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programının konuğu oldu. TFF Başkanı Özdemir, Koronavirüs salgını sebebiyle ara verilen ve haziranda başlama kararı alınan ligleri, virüsün ekonomideki ve futboldaki yansımalarıyla ilgili merak edilen konulara açıklık getirdi.

''Ligler Temmuz ortasında da başlayabilir''
Nihat Özdemir, yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı; "Ligleri başlatma kararı, kendi başımıza aldığımız bir karar değil. UEFA ile danışarak her zaman kararlar alıyoruz. Biz UEFA'nın bir parçasıyız. Yaptığım her açıklamada şunu söylüyorum; Süper Lig'in başlangıcı için 12 Haziran dedik ama şimdilik 12 Haziran! Bu tarih değişebilir, elimizde 7 alternatif plan daha var; ligler Temmuz ortasında da başlayabilir. Alternatiflerimize göre lige Temmuz ortası da başlayabiliriz ve 13-14 Ağustos'ta bitirebiliriz.

''Sağlık Bakanı ile görüş ayrılığı yok''
Sağlık Bakanımız ile görüştük, kendisine durumu anlattım ve 12 Haziran'da başlamak istediğimizi söyledim, biz duramayız dedim. Sağlık Bakanı ile görüş ayrılığı yok. Sağlık Bakanımız ile görüştük ve 'Siz özerk bir kurumsunuz, kararınızı alabilirsiniz, elinizdeki protokol çok iyi, başınız sıkıştığı zaman bana danışabilirsiniz dedi.' Bizim hedefimiz sağlık şartları içerisinde bu ligi oynatmak.

''Bir yöneticimizin, bir futbolcumuzun sağlığı futboldan daha önemli''
Süper Lig'de mücadele eden 11-12 kulüp lige başlamak ve sezonu tamamlamak istiyor. İptal edilen voleybolda ve basketbolda ise tam tersi bir durum söz konusu, oynamak istemediler. Bir yöneticimizin, bir futbolcumuzun sağlığı futboldan daha önemli ve biz de her zaman bu ön planda tutuyoruz.

''Komik duruma düşüyorlar''
Kulüplerimiz şeffaf olsun, açık olsun, adil olsun. Herkes TFF'den kendi çıkarlarına yarayacak karar almasını bekliyor. O yüzden samimi olsunlar. İstedikleri kararda kendilerine yönelik karar çıkmasını bizden beklemesinler. Küme düşmek üzere olan takımlar lig bitirilsin diyor. Verdikleri röportajlar kamuoyunda kimsenin gözünden kaçmıyor ve komik duruma düşüyorlar.

''Bütün maçlar normal statüsünde seyircisiz olarak başlayacak''
Gerçek sağlık konularıyla ortaya çıkıyorlarsa saygım sonsuz. Biz arkadaşlarımızla beraber doğru karara inanarak veririz ve hareketlerimize devam ederiz. Onların açıklamalarıyla TFF karar değiştirmez. Ligde kalma durumunda endişesi olan takımların liglerin bitirilmesi yönünde açıklaması var, doğru bulmuyorum. Bütün maçlar normal statüsünde seyircisiz olarak başlayacak. Çok hareketli günler yaşıyoruz. Liglerin başlamasına 1 ay var. Ne olur, ne biter kesin net bir şey konuşmak istemiyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor