Süper Lig'e yükselen son takım Fatih Karagümrük oldu

Süper Lig'e yükselen son takım penaltı atışları ile Fatih Karagümrük oldu.

Süper Lig'e yükselen son takım Fatih Karagümrük oldu

Süper Lig'e yükselme maçında Fatih Karagümrük, normal süresi ve uzatma devreleri 1-1 sona eren maçta Adana Demirspor'u penaltı atışları sonucu 6-5 mağlup ederek 36 yıl sonra Süper Lig'e yükseldi.

Hatayspor ve Erzurumspor'un doğrudan Süper Lig'e yükseldiği TFF 1. Lig'in play-off finalinde Adana Demirspor ile Fatih Karagümrük, Süper Lig'e çıkan 3. ekip olmak için mücadele etti. Fatih Karagümrük, 40. dakikada Çağrı Ortakaya ile öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda etkili olan taraf ise Adana Demirspor oldu. Adana Demirspor, 69'da Pa Dibba ile beraberliği yakaladı. 90 dakika 1-1'lik eşitlikle sona erdi ve 30 dakikalık uzatma dakikalarına geçildi. Uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmayınca penaltı atışlarına geçildi.

36 YIL ARADAN SONRA SÜPER LİG'E YÜKSELDİ

Fatih Karagümrük, penaltı atışları sonucunda Adana Demirspor'u 6-5 mağlup ederek 36 yıl aradan sonra Süper Lig'e yükseldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler