Süper Lig'e çıkan son takım belli oldu

Süper Lig'de çıkan son takım Altınordu - Altay karşılaşması ile belli oldu.

Süper Lig'e çıkan son takım belli oldu

Spor Toto 1. Lig play-off finalinde Altınordu'yu 1-0 yenen Altay, Adana Demirspor ve GZT Giresunspor'un ardından Süper Lig'e yükselen son takım oldu.

Adana Demirspor ve Giresunspor'un ardından Süper Lig'e yükselen son takım, play-off finalinde Altınordu'yu 1-0 yenen Altay oldu. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan play-off final müsabakasının ilk yarısı 0-0 sonuçlandı.

Dakikalar 89'u gösterdiğinde Marco Paixao, Altay'ı 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Altay, Altınordu'yu 1-0 mağlup ederek Süper Lig'e yükseldi!

2002-03 sezonunda Süper Lig'e veda eden ve sonrasında zor günler yaşayan siyah-beyazlılar, TFF 3. Lig'e kadar düştükten sonra Mustafa Denizli yönetiminde Süper Lig'e döndü.

OYUNA GİRDİ, BİLETİ GETİRDİ

Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Spor Toto 1. Lig gol kralı Marco Filipe Lopes Paixao'yu yedek oturttu. Ligde normal sezonda 22, play-off'larda da 2 gol atan Portekizli futbolcu, Altınordu karşısında maça yedek kulübesinde başladı. Oyuna ikinci yarıda dahil olan Paixao, Altay'ı Süper Lig'e çıkaran golü de 89. dakikada kaydetti.

17 İSİM DAHA ÖNCE DE ÇIKMIŞTI!

Tecrübeli isimlerden kurulu Altay'da bu sezon kadroda yer alan isimlerden 17'si takımlarıyla TFF 1. Lig'den Süper Lig'e yükseldi.

Gençer Cansev, Lokman Gör ile Rıdvan Şimşek'in üçer kez şampiyonluk elde ettiği TFF 1. Lig'de Erhan Çelenk, Jasmin Scuk, İlhan Depe, Murat Akça, Tolga Ünlü ve Zeki Yıldırım ikişer, Adam Stackhowiak, Cihan Topaloğlu, Çağlar Birinci, İbrahim Öztürk, Mehmet Erdem Uğurlu, Ozan Evrim Özenç, Yekta Kurtuluş ile Ziya Alkurt da birer defa takımlarıyla Süper Lig'e çıkma coşkusu yaşamıştı. Tecrübeli isimler bu başarıyı bir kez daha Altay formasıyla elde etti.

İZMİR 18 SEZON SONRA İKİ TAKIMLA!

Altay'ın da Süper Lig'e dönmesiyle birlikte İzmir, 18 yıl sonra ilk kez iki takımla birlikte Süper Lig'de temsil edilecek. Profesyonel futbol liglerinin başladığı 1959'da Milli Lig Beyaz Grup'ta Altay ve İzmirspor, Kırmızı Grup'ta da Göztepe ve Karşıyaka ile temsil edilen İzmir, bir sonraki sezon Altınordu'nun da katılımıyla 1964-1965 sezonuna kadar 5 takımla yer aldı.

1972-1973'e kadar en az 3 takımla Süper Lig'de mücadelesini sürdüren İzmir takımları, bu sezondan sonra temsilcisinin kalmadığı 1983-1984 sezonuna kadar en az bir takımla ligde boy gösterdi.

1984-1985 sezonunda Altay'ın tekrar Süper Lig'e yükselmesiyle 1999-2000 sezonuna kadar Süper Lig'de yer alan İzmir, 2000-2001'de yine temsilcisiz kaldıktan sonra 2001-2002'de Göztepe, 2002-2003'te de Göztepe ve Altay ile en üst ligde mücadelesini sürdürdü. Bu iki takımın lige vedasıyla 2003-2004'ten 2010-2011'e kadar Süper Lig'den uzak kalan İzmir'in hasretini Bucaspor dindirse de sarı-lacivertli ekip sadece 1 sezon kümede kalabildi. 2017-2018'den itibaren Göztepe ile tekrar Süper Lig'de boy gösteren İzmir kenti, gelecek sezon sarı-kırmızılı ekibin yanı sıra Altay'ın da katılımıyla iki takımla Süper Lig'de yer alacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor