Süper Lig'de yayıncı krizi çözülüyor mu? Kritik gün

Süper Lig'de süren yayıncı kuruluş sorunu için bugün kritik gün.

Süper Lig'de yayıncı krizi çözülüyor mu? Kritik gün

Uzun süredir Süper Lig kulüpleri ile yayıncı kuruluş arasında devam eden görüşmeler sonucunda anlaşma noktasına gelindi. Son anlaşmaya göre yayıncı kuruluş Digiturk, kulüplere kaç para verecek? İşte tüm detaylar...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Süper Lig'in yayıncı kuruluş Digitürk arasında aylardır süren yayın krizinde anlaşma noktasına gelindi. Ajansspor'un elde ettiği bilgilere göre TFF ve Digitürk, ortak bir noktada buluşmak için bugün bir görüşme daha yapacak.

500'den 220 milyon dolara indi

Yıllık 500 milyon dolar olan ve 5.80 liradan dolar kurunu sabitleyen mevcut anlaşma, yayıncı kuruluşun indirim istemesi nedeniyle çıkmaza girdi. Kulüpler Birliği Vakfı, geçen sene yapılan 90 milyon dolarlık indirimin bir sezona mahsus olduğunu belirterek, yeni bir indirimi kabul etmedi.

Buna karşın Digitürk, kulüplere 220 milyon dolar verebileceğini belirtti. Hatta bu tutarda da kurun sabitlenmesini talep etti.

TFF'nin yayın krizini bir türlü aşamaması nedeniyle Kulüpler Birliği Vakfı, bizzat devre girmek istedi. Nihayetinde görüşmeler üçlü şekilde devam etti.

Arada 1.2 milyar liralık fark var

Gelinen noktadaysa karşılıklı yeni teklifler masaya sürüldü. Kulüpler, yıllık 3 milyar lira talep ederken, Digitürk'ün teklifi 1.8 milyar lira oldu.

Öte yandan görüşmeler sürerken bir konuda anlaşma sağlandı. Buna göre Digitürk, 500 milyon lira avans vermeyi kabul etti. Bu tutarın da 364 milyonu yarın ödenecek, 136 milyon lira da 16 Ekim'de hesaplara geçecek. Avansın verilecek olması tarafların en az bir yıl daha birlikte yürüyecekleri anlamına geliyor.

Ve bugün yapılan görüşmede Digitürk tarafı, finansçılarının da vereceği rapor doğrultusunda TFF ve kulüplere nihai cevabını verecek. Tarafların 2 milyar 500 milyon tutarında anlaşacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler