Suat Kılıç UEFA'yı yok saydı !

 Ziyarete Ak Parti Karaman Milletvekilleri Mevlüt Akgün, Lütfi Elvan, Ak Parti Kırşehir Milletvekili Muzafer Arslan ve partililer de katıldı. Bakan Kılıç, "UEFA Genel Kurulu'nun amacı Türkiye'de şike davası ile ilgili bir gündem oluşturmak değildir. Öncel

Suat Kılıç UEFA'yı yok saydı !

 

Ziyarete Ak Parti Karaman Milletvekilleri Mevlüt Akgün, Lütfi Elvan, Ak Parti Kırşehir Milletvekili Muzafer Arslan ve partililer de katıldı. 

Bakan Kılıç, "UEFA Genel Kurulu'nun amacı Türkiye'de şike davası ile ilgili bir gündem oluşturmak değildir. 

Öncelikle bunu belirtmek istiyorum. UEFA kendi genel kurulunu yapmak üzere ev sahibi Türkiye'ye geldi. Dolayısı ile UEFA tamamen kendi gündemiyle başladı ve sona erdi.

Türkiye'deki süreçlere doğrudan karışmak gibi bir niyetleri de yok.

Aslına bakarsanız bu yönde bir yetkileri de yok. Türkiye'deki süreçlerle ilgili yetki tamamen Türk makamlarınındır. Konunun idari meselesi Türkiye Futbol Federasyonu'dur.

Konunun hangi yasal metinlere tabi olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Burada UEFA'nın ve Türk spor kamuoyunun, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan beklentisi açık ve nettir.

Çok zaman kaybetmeden, vakit yitirmeden, belirsizliğin Türk futboluna zarar vermesine imkan vermeden, tüm taraftarın katılımı ile ilgili yetkili kurumların süreçleri yönetmesi ile bir karar alması. UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu'nun da beklentisi budur" dedi.

 

"SİYASET DIŞI BİR SÜREÇ"

Olayı başından beri siyaset dışı bir süreç olarak değerlendirdiklerini dile getiren Bakan Kılıç, "TFF'den yapılan açıklamada da kendi kararlarını kendilerinin alacağı ifade edilmektedir.

Biz başından beri bu süreci siyaset dışı bir süreç olarak değerlendirdik. Siyaset bu sürecin içerisine girme arzusunda değildir.

Arzunun ötesinde siyasetin bu sürecin içerisine dahil olmak yönünde bir yetkisi de mevcut değildir. Bir yönüyle yargının diğer yönüyle TFF'nin meselesidir.

Alınacak kararları biz de açıklandıktan sonra öğreneceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler