Spor Toto Süper Lig ve 1. Lig'de ilk devre sona erdi!

Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig'in ilk devresi 24.12.2018 Pazartesi günü oynanan maçlarla sona erdi.

Spor Toto Süper Lig ve 1. Lig'de ilk devre sona erdi!

HABER61 - SPOR SERVİSİ

Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig''de ilk devre sona erdi. 

SPOR TOTO SÜPER LİG

Ligin ilk devresini lider olarak tamamlayan takım Medipol Başakşehir oldu. 10 galibiyet 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Başakşehir 35 puanda bulunuyor. Süper Ligin son sırasında bulunan Çaykur Rizespor topladığı 12 puanla bu sezon için umut veren performans sergilemedi. Ligin alt sıralarında bulunan Fenerbahçe ve BB Erzurumspor'un puanı ise 16. 

TRABZONSPOR EVİNDE LİDER!

Lige Başakşehir mağlubiyeti ile başlayan Fırtına, ilk 10 maçlık periyotta 4 kez kazandı, 3 kez de mağlup oldu. Ligin başlarında inişli çıkışlı grafik sergileyen Bordo-Mavililer kendi sahasında yalnızca 1 maç kaybetti. Medical Park Stadyumu'nda oynanan maçlarda 6 galibiyet 2 beraberlik 1 mağlubiyet alan Trabzonspor topladığı 20 puanla bu alanda da lider oldu. 

LİGDE ZİRVE YARIŞI KIZIŞTI

Ligde 2. Trabzonspor, 3. Yeni Malayaspor, 4. Kasımpaşa, 5. Galatasaray 29 puanda sahip olurken, liderle aralarında yalnızca 6 puanlık fark var. 6. Antalyaspor'un bu dört takımla puan farkı ise 2.

İLK DEVRENİN GÖZE ÇARPANLARI

Ligin ilk devresinde attığı 20 golle takımına büyük katkı veren Mbaye Diagne gol krallığı yarışında ilk sırada bulunuyor. En yakın takipçisi Hugo Rodallega'nın 9 golü bulunuyor. Rodallega bu istatislikle maç başına 0.53 gol ortalamasını yakalarken Trabzonspor'un da sahada en büyük kozu oldu. Başakşehir'li Edin Visca oynadığı futbolla göz doldururken 7 gol ve 7 asistlik performans sergiledi.

SPOR TOTO 1. LİG

Lige fırtına gibi başlayan Gençlerbirliği, topladığı 41 puanla ilk devrede zirvenin sahibi oldu. 17 maçta yalnızca 2 kez yenilen Kırmızı-Siyahlılar Süper Lig'in en büyük adayı konumunda.

İlk devreyi 2. bitiren diğer takım ise Denizlispor oldu. 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Denizlispor'un puanı 36. 

Lig'de 3. Gaziantep FK ve 4. Ümraniyespor 31 aynı puanda bulunurken ikinci ile aralarında 5 puanlık fark var.

Ligin son sırasında bulunan Karabükspor için bu yıl pek de işler yolunda gitmedi. Ekonomik sıkıntılarla uğraşan kulüp aldığı -3 puan silme cezasını henüz telafi edebilmiş değil. Karabükspor -1 puanla ligin son sırasında bulunuyor. Afjet Afyonspor, Eskişehirspor, Elazığspor ve Altay'da küme de kalma mücadelesi veren diğer takımlar oldular.

PAİXAO ATTI AMA...

1. Lig'de 17 puanla 14. sırada bulunan Altay'ın Portekiz'li golcüsü Marco Paixao 12 golle gol krallığında ilk sırayı aldı ama takımını üst sıralarda tutamadı.

SPOR TOTO SÜPER LİG VE SPOR TOTO 1. LİG'DE 17. HAFTA PUAN DURUMU VE FİKSTÜRÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor