Şike duruşması ne zaman ?

 Futbolda Şike İddialarına ilişkin görülen dava 29 Haziran Cuma gününe ertelenirken Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci "Bir aksilik olmaz ise Cuma günü nihai kararı açıklamayı planlıyoruz" dedi. Sanık ve avukatların mütalaaya karşın savunmaları ile devam eden

Şike duruşması ne zaman ?

 

Futbolda Şike İddialarına ilişkin görülen dava 29 Haziran Cuma gününe ertelenirken Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci "Bir aksilik olmaz ise Cuma günü nihai kararı açıklamayı planlıyoruz" dedi.

 

Sanık ve avukatların mütalaaya karşın savunmaları ile devam eden duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Olgun Peker mahkeme heyetinden beraatini talep etti. Mahkemenin ceza verecek olması halinde ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını ile ilgili olarak ise "Kabul ediyorum ama kalbim çok acıyor" şeklinde konuştu. 

 

Hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirten Peker mahkeme başkanı Ekinci'ye, "Başkanım duruşmalarda bana 'biraz sert konuşuyorsun' dediniz. Ben Kasımpaşa'da büyüdüm, orada büyüyenler profesörde olsa konuşmaları biraz farklıdır. Bunu bazı siyasilerimizden siz de görüyorsunuz. Siz de sinirlenince fena değilsiniz" diye konuştu. Bunun üzerine kendileri sinirlendiğinde duruşmaya biraz ara verdiklerini belirten başkan Ekinci, hakim Orhan Karadeniz'in "Size en büyük tavsiyem eğer bir şeye sinirlenirseniz o gün asla kara vermeyin" şeklinde tavsiyede bulunduğunu anlattı. Peker savunması sırasında sık sık mahkeme başkanı ile ikili diyaloğa girdi. Başkan Ekinci, "Bu dosya da her şey şeffaf. İlhan Ekşioğlu'na Amerika'dan bir mektup geldi. Bir öğrenci burs almış bana İlhan Ekşioğlu'nu bırak diyor. Hemen İlhan Ekşioğlu'nun avukatlarına söyledik. Dosyaya da koyduk. Bize küfürlerle diyor ki "Aziz başkanı bırak" onu da dosyaya koyuyoruz. Bunu anlayamadı bazıları, hiç kimsenin bize bilgi vermek haddi değildir, bu savcı olur, hakim olur, polis olur kimse bize bilgi veremez" dedi. 

 

Hakkındaki tüm suçlamaları reddeden Peker menajerlik sınavının sorularını aldığını ancak bunun için para vermediğin söylemesi üzerine başkan Ekinci, "Kimsenin bana bir şey ısmarlamasına izin vermem diyordun. Soruları almışsın" dedi. Peker de, "Başkanım siz de öğrenci oldunuz. Şimdi ben yapmazdım dersiniz ama size öğrenciyken biri gelip sınavın soruları var dese" diye konuştu. Başkan Ekinci de, eğitim gördüğü okullarda bu gibi şeylerin çok sıkı tutulduğunu ifade etti. 

 

Hakkında beraat kararı verilmesini talep eden Peker, bu dosyayla ilgili hayalinin beraat etmek ve bu kararı tüm gazetelere tam sayfa ilan olarak vermek olduğunu belirtti. Peker, "Hakkımda ceza verecek olursanız ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kalbim çok acıyor. Ama kabul ediyorum. Bize gösterdiğiniz anlayıştan dolayı da teşekkür ediyorum" diyerek savunmasını tamamladı. Bunun üzerine başkan Ekinci, "Böyle diyorsunuz, ayrılık vakti gelmiş gibi biz de hüzünleniyoruz" demesi salonda gülüşmelere neden oldu. 

 

Duruşmada daha sonra aralarında Şekip Mosturoğlu ve Tamer Yelkovan'ında bulunduğu 12 tutuksuz sanık mütalaaya karşın savunmalarını tamamladı. Tutuksuz sanıkların savunmalarını tamamlamasının ardından Mahkeme Başkanı Ekinci duruşmayı 29 Haziran Cuma gününe bıraktığını bildirdi. Başkan Ekinci, "O gün, geriye kalan sanıkların savunmalarını alacağız. Müdahillerin diyeceklerini soracağız. Sonra sanıkların son sözlerini alacağız. Bir aksilik olmazsa Cuma günü karar vermeyi planlıyoruz. O gün biraz uzun sürebilir duruşma. Olmazsa, Pazartesi gününe de duruşma tarihi verebiliriz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor