'Sigara, içki, kumarı sevmedim'

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, spor61.net’e çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.İşte Güneş’in çok samimi açıklamalarıİlk sigarasını kısa dönem askerlik yaptığı Burdur'da içen ve sonrasında içmemeye karar veren Şenol Güneş, sigara, içki ve kumar d

'Sigara, içki, kumarı sevmedim'

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, spor61.net’e çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Güneş’in çok samimi açıklamaları

İlk sigarasını kısa dönem askerlik yaptığı Burdur'da içen ve sonrasında içmemeye karar veren Şenol Güneş, sigara, içki ve kumar deneyimini şöyle özetledi:

“Sigara içmeyi hiç benimsemedim.1981 yılında kısa dönem Burdur'da askerlik yaparken bir grubumuz vardı. Arkadaşlarla zaman zaman birlikte oluyorduk. Barakada kalıyorduk bu esnada arkadaşlar içiyordu bana da teklif ettiler bir kez denedim sevmedim. Beceremedim içmeyi sigarayı bitirmeden attım. Şimdi eşim ile birlikte sigara içilmemesi için kampanyalarda yer alıyorum. Çevremde içenlere de içmemesi için baskı yapıyorum.”

 

Yaşamı boşunca beceremediği tek iş olan sigara içme konusundan sonra Güneş'e içki konusunda ki düşüncelerini soruyoruz.

 Tecrübeli teknik adam içkiden sigara gibi nefret etmediğini itiraf ederken, “Çok azda olsa arada bir içki içtiğim oldu. Arada bir de olsa içkinin keyif veren yönünü tattım. Sigara gibi değildi. Ama onu da benimsemedim. Sigarayı ne benimsedim ne zevk aldım ama içki konusunda o kadar katı olmadım” açıklamasını yaptı.

 

Peki Şenol Güneş'in şans oyunlarına bakışı ve kumar konusunda ki düşünceleri nelerdi.

İşte bu sıra dışı röportajın en önemli konusuna ve cevabına geldiğimizde Güneş'in azmini ortaya koyacak en ilginç ve önemli cevabı aldık.

Güneş, hayatı boyunca şans oyunlarını hiç oynamamış, Milli piyango bileti bile almamış. Bakın Güneş, kumar olayına nasıl bakıyor ve kumar oynaması ile ilgili tecrübelerini nasıl aktarıyor:

“Şans oyunlarına inanmam. Bu nedenle hayatım boyunca Milli piyango ve benzeri şans oyunlarına itibar etmem. Belki de kolaycılık olarak düşünüyor olabilirim. Fakat kumar oynadığım oldu. Kıbrıs'ta Milli takımla gittiğimizde maçtan sonra Osman Denizci ile otelin kumarhanesine çıktık. 2 bin dolar kadar kazanmıştık. Otelden çıktık, yeniden oynayalım diye geri döndük o parada gitti. (Gülüyor) Daha sonra Antalya'da kalırken Trabzonlu otel sahipleri vardı sürekli davet ediyorlardı, gitmiyordum biliyorum boş zamanım vardı gidersem oynayabilirim diye çay içmeye bile gitmiyordum. Oynadıkça eğlenceli olacağını ve bununda kumarın püf noktası olduğunu biliyordum. Kaybettikçe kaybettiğini kurtarmak için kumarın tutkunu olursun. (Ciddileşiyor) Bu nedenle kumar ve kumara benzer tüm şans oyunlarından uzak durmuşumdur. Herkesin de uzak durmasını tavsiye ederim. Özetle; Sigara, içki ve kumarı hiç sevmedim. Futbolu da sevmeseydim belki de onu da bırakırdım” diyerek topluma da önemli mesajlar verdi.

 

Futbol oynadığı dönemlerde bugünkü gibi sponsorlar olmadığı gibi farklı ekonomik katkılarda olmadığını belirten Güneş, sadece bir reklam filminde oynadığını belirtirken, bu ilginç hikayeyi de şöyle özetledi:

“Futbol oynarken Trabzonspor ile Kayserispor maçına gittik. Kayseri'de bir halı firması reklam filminde oynamam için teklifte bulundu. Maç oynanacağı gün maça iki saat kala Kayseri stadına gittik, kar yağıyordu. Halılar ceza alınana serildi, toplar geldi ben karın altında planjonlar yaptım. Parasını da aldım. Bu reklam çekimlerinden iki saat sonra da aynı sahada Kayserispor maçı oynadık 1-0 kazandık. Bunun dışında futbolculuk yaşantımda her hangi bir sponsorum olmadı. Tüm futbolculuk yaşantımda Trabzonspor'dan aldığım transfer ücretidir kazancım.”

 

Teknik Direktörlük döneminde sadece Şota'ya böyle bir filmde oynamasına izin verdiğini belirten Güneş, bu gelişmeyi de şöyle özetledi:

“Bir gün Sağra'nın tanıtım filmi için Şota'ya teklif yapıldı. Konu bana getirildi. Şota'ya aldığın ücretin yarısını kulübe verirsen oynayabilirsin dedim. O da böyle yaptı 1996 yılıydı. Bu filmde oynadı ve aldığı ücretin yarısını kulübe verdi. Ama bugün böyle bir şey olsa benim oynadığım film gibi maç günü veya maça bir gün kala böyle bir teklif yapılsa kabul etmem”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor