Şenol Güneş'ten istifa sorusuna cevap: Bana yalvardılar...

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş Hollanda hezimeti sonrasında açıklamalarda bulundu

Şenol Güneş'ten istifa sorusuna cevap: Bana yalvardılar...

Haber61 Spor Servisi

Türkiye A Mlli Futbol Takımı Hollanda'ya 6-1 yenilirken Teknik Direktör Şenol Güneş maçın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Güneş şöyle konuştu;

Birincilik şansımız zor, ikincilik ve Play-Off şansımız devam ediyor. Dört maçı da kazanabilecek bir takımız. Bugün olağanüstü dağınık bir görüntüdeydik, ilk gol planlarımızı bozdu. Halkımıza karşı kendimizi mahcup hissediyorum. Seyircinin bana bağırması normal ama yönetimin suçu yok. Başkan adına da üzgünüm. Başarısızlık benimdir. Kararı saha içinde aldık ama başarılı olamadık. Bundan sonra alacağım karar şu anda alacağım karar değil. Karar alırsam, size açıklarım.

Toparlayamadım... Seçimlerim, düzen, çalışma... Bir sürü şey olabilir. Herkes ne söylüyorsa, haklı olabilir. Oyuncu görev alıyor, yapıyor. Yönetim de bize görev veriyor. Demek biz de eksik yaptık. İlk gol sonrası dağıldıysak, söylenecek bir şey yok."

"İstifa mı, 4 maçta 12 puan mı?"

Şenol Güneş: "Ne yapacağımla ilgili konuşurum. ancak bir senedir, 'Git' deniyor. Maaş deniyor. Mart'tan beri başladı. Türkiye'de bir düzen var, başka biri de gelse, ona da bunu yaparsanız, yanlış olur. Alırken yalvaraıyorsunuz, alıyorsunuz, hakaret ediyorsunuz.

Ülke olarak nasıl isterseniz öyle yaparsınız. Sahadaki oyuncu baskıdan sorumluluk alamıyor, bunu hissediyorum. İki maç kazandık mükemmel, bir maç kaybettik ve kötü olduk. Sahada başkan oynamıyor. Bir karar alırken, çalıştığınız kurum var ve onlarla konuşursunuz. Mutlu değilim, huzursuzum. Kahredici bir sonuç! İnsan hayalleri için yaşar. Bu kadroya inanıyorum ama ben başaramadım!

Bir senedir neden maaş anlatıldı, neden saldırıldı bilmiyorum. Düzen mi öyle? Saldırı mı ? Yanında çalışan adam bile öyle! Ben, onları güldürdüm! Bana yapsınlar ama artık başkasına yapmasınlar. Lucescu'ya 'Gitsin' dediler, bana yalvardılar! Yalvararak gelmedim! Ben sevinerek geldim ama giderken bir düşünce devrimi olsun! Benden sonra gelecek kişiye de bunu yapmasınlar!"

ŞEYTANİ DÜZEN

Güneş yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada ise şöyle konutu;

"Kötü bir gece oldu bizim için. Hem skor hem oyun açısından. Merkezden çıkışlarda sıkıntı olacağını düşündük ama ilk golü yedik. Daha iyi oynamak isterdik ama farklı yenildik. Seçimlerim yanlış oldu. Verilen görevi yapmak istediler. Güçlü ve örnek oyuncularım var. Bir hayalimiz vardı. Dünya Kupası'na gitme şansımız hala var, lider olarak devam etmemiz gerekiyordu ve o yüzden çok üzgünüm. Taraftarın hakkımda söylediklerini, kamuoyunda yazılanları saygıyla karşılıyorum. Bunun sorumlusu benim. Var olanı yok etmek istiyorsanız, yerine bir şey koymanız gerekir. Bunu kendim için söylemiyorum, takım için söylüyorum. Yanılıyorsam, hata benimdir. Bunu oyuncuya yüklemeyi doğru bulmam. Üzgünüm çünkü bu işe başlarken zor şartlarda, herkesin isteğiyle geldim. Artık şeytani bir düzen var, ben buna alet oldum. İyi sonuçlar alarak şeytani düzeni bozabilirdim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor