Macit Güven

Macit Güven

Savunmada sağlam durunca sorun kalmıyor

Trabzonspor maça çok dengeli ve kontrollü başladı.

Üçüncü bölgede Burak, Yusuf, N’Doye hücüm pres ve bu bölgelerde üzerlerine düşen rakip savunmaya baskı anlamındaki görevlerini çok iyi yaptılar.

Ortasahada merkezde oynayan Onazi ve Okay rakiplerine yakın oynayıp top kazanma oranlarını artırıp merkezi iyice kapatınca Sivasspor'un tek hücüm planı kaldı uzun toplar. Böyle olunca Trabzonspor savunmasının işi çok kolaylaştı.

Bireysel hata olmadığı müddetçe Trabzonspor'un gol yemesi çok zordu. Ama savunmada üç kişi Uğur, Durica, Mas bir adama sağlam basamadı. Bunun sonunda da kalesinde golü gördü. Böyle yumuşak müdahele etmeseler Sivasspor'un Trabzonspor‘a gol atma şansı yoktu.

İlk yarıda Trabzonspor savunmada biraz sağlam durabilseydi hiç sorunsuz bir ilkyarı geçirmiş olacaktı.

İkinci yarıya başlarken Rıza Hoca Onazi - Kucka değişikliği ile başladı. Bence biraz erken alınmış bir karardı. İkinci yarıda Trabzonspor çok etkili olmamasına rağmen önde Burak'ın çok istekli olması devamlı arayışta olması Sivasspor savunmasını çok yıprattı.

Bu da Trabzonspor'un oyunda kalmasını sağladı. Trabzonspor ikinci ve üçüncü bölgede doğru işler yaptığı taktirde bir maçı gol atamadan tamamlaması mümkün değil. İkinci yarıda tek yapması gereken şey gol yememek olmalıydı bunuda başardı.

Çünkü bu Sivasspor'a gol atacağı kesindi. Trabzonspor birinci bölgesine yani savunmasına çare bulduğu taktirde sorunlarının çoğunu çözecektir. Sivas'da çok başarılı ve istekli olan takımını oyunda tutan Burak Yılmazı da tebrik etmek gerekir. Böyle önemli bir deplasmanda alınan üç puandaki katkısı çok büyük.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.