O mezar koruma altına alındı!

Malatya'da Osmanlı Dönemi'nde meydana gelen bir olayda hayatını kaybettiği ileri sürülen resmi kayıtlarda bilgisi bulunamayan mezar koruma altına alındı.

O mezar koruma altına alındı!

Malatya'nın Arapgir ilçesinde Osmanlı Dönemi'nde meydana gelen bir olayda hayatını kaybettiği ileri sürülen, kimliği hakkında resmi kayıtlarda bilgi bulunmayan meçhul mezar belediye yetkilileri tarafından koruma altına alındı.
İlçeye bağlı Eskişehir vadisinde yaklaşık 200 yıldır var olduğu belirtilen meçhul mezar hakkında bilgi veren Arapgir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mesut Kavas, şunları söyledi:

 "Kesik baş yaklaşık bu bölgede 150-200 yıl önce yaşamış ve o dönemden bugüne kadar yöre halkı ve Arapgirliler çok değer verirler, ziyarete gelirler. Bir garip mezarı olduğunu bildiğimiz için çok önem veririz ve koruma altında tutuyoruz. Bu yolun özellikle mezarın çevresinden dolaşmasının sebebi bu kesik baş mezarının olmasından kaynaklıdır.


Halk arasında anlatılan rivayete göre, bir kuraklık olmuş bu kuraklık nedeniyle insanlar dualar etmişler ama bir sonuç elde edememişler. Daha sonra dönemin ileri gelen bir alim zat bu şahsın kafasının kesilerek aşağıda akan suya verilirse yağmur yağabileceğini söylüyor. Bunun üzerine o garibanın kafasını keserek suya veriyorlar ve çok şiddetli bir yağış oluyor her taraftan sel gitmeye başlıyor bu seferde yine aynı alime giderek ne yapılım diye soruyorlar.

Alim diyor ki şahsın kesilen kafasını bedenin yanına korsanız yağmur durur diyor. Yöre halkı toplanıp gidiyorlar ve kesik başı bulup bedenin yanına koyunca afet duruyor. Halk arasında anlatılan, bilenen rivayetler bunlar, bundan başka kim, nereli olduğu bilinmiyor kesin bir kanaat yoktur" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler