Şampiyonluk elinden alındı !

Galatasaraylı Didier Drogba'nın eski kulübü Shanghai Shenhua; 2003 yılında şampiyon oldukları sezonda futbol federasyonuna, hakemlere ve kulüplere rüşvet verdikleri gerekçesiyle Çin Futbol Federasyonu tarafından ağır bir cezaya çarptırıldı.Aralarında Çin

Şampiyonluk elinden alındı !

Galatasaraylı Didier Drogba'nın eski kulübü Shanghai Shenhua; 2003 yılında şampiyon oldukları sezonda futbol federasyonuna, hakemlere ve kulüplere rüşvet verdikleri gerekçesiyle Çin Futbol Federasyonu tarafından ağır bir cezaya çarptırıldı.

Aralarında Çin futbolunun birçok ünlü isminin de bulunduğu 58 kişinin cezai yaptırımla karşılaştığı olayda Shangai Shenhua kulübüne 1 milyon Yen para cezası ve gelecek sezondan itibaren de 6 puan silme cezası verildi. Bu cezanın ardından Shanghai Shenhua kulübünün 2003 yılında elde ettiği şampiyonluk da elinden alındı.
 
Soruşturma kapsamında Çin Futbol Federasyonu'nun eski başkanı Nan Yong da 10.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor