Şampiyonanın en iyileri kimler ?

 Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), İniesta'yı şampiyonanın en iyi futbolcusu seçti. İniesta, turnuvayı 1 asistle kapatması ve gol atamamasına rağmen, takımın hücumda en önemli silahlarından biri olmuştu. UEFA teknik ekibi yetkililerinden Andy R

Şampiyonanın en iyileri kimler ?

 

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), İniesta'yı şampiyonanın en iyi futbolcusu seçti.

 

İniesta, turnuvayı 1 asistle kapatması ve gol atamamasına rağmen, takımın hücumda en önemli silahlarından biri olmuştu. UEFA teknik ekibi yetkililerinden Andy Roxbuirgh, İtalyan Pirlo'nun da turnuvada çok iyi oynadığını, ancak finalde şartların kendisine yardım etmediğini söyledi.

 

Roxbuirgh, ''İspanya'da Xabi Alonso, Xavi ve İniesta çok iyiydi. Xavi, geçen sefer bu ödülü kazanmıştı, bu kez de kazanabilirdi. Ancak biz İniesta'nın hak ettiğini düşündük'' dedi.

 

Seçimi yapan ekipte Fabio Capello, Jerzy Engel, Dusan Fitzel, Gerard Houllier, Lars Lagerback, György Mezey ve Holger Osieck gibi teknik adamlar yer aldı.

 

UEFA'nın en iyi 23 futbolcuyu belirlediği listede, 10 İspanyol yer alırken, turnuvanın gol kralı olan İspanyol Fernando Torres yer almadı.

 

UEFA'ya göre turnuvanın en iyileri şöyle:

Kaleciler: Gianluigi Buffon (İtalya), Iker Casillas (İspanya), Manuel Neuer (Almanya)

 

Savunma: Gerard Pique (İspanya), Fabio Coentrao (Portekiz), Philipp Lahm (Almanya), Pepe (Portekiz), Sergio Ramos (İspanya), Jordi Alba (İspanya)

 

Orta Saha: Daniele De Rossi (İtalya), Steven Gerrard (İngiltere), Xavi (İspanya), Andres Iniesta (İspanya), Sami Khedira (Almanya), Sergio Busquets (İspanya), Mesut Özil (Almanya, Andrea Pirlo (İtalya), Xabi Alonso (İspanya)

 

Forvetler: Mario Balotelli (İtalya), Cesc Fabregas (İspanya), Cristiano Ronaldo (Portekiz), Zlatan Ibrahimovic (İsveç), David Silva (İspanya)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler