Rıza Kayaalp'ten bronz madalya

Rıza Kayaalp Bronz madalya kazandı.

Rıza Kayaalp'ten bronz madalya

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi erkekler grekoromen stil 130 kiloda temsil eden Rıza Kayaalp ve serbest stil 76 kiloda temsil eden Yasemin Adar, bronz madalya kazandı. Adar, olimpiyat oyunlarında madalya kazanan ilk kadın güreşçi oldu.

Yasemin Adar üçüncülük maçında Kırgız rakibi Aiperi Medet Kyzy'i tuşla mağlup etti.

Adar, son 16 turunda Brezilyalı Aline Silva'yı 6-0 yenerek çeyrek finale yükselmiş, çeyrek finalde ABD'li Adelina Maria Gray'e yenilmişti.

Repesaj maçında Tunuslu Zaineb Sghaier'i 1 dakika 21 saniyede tuşla mağlup eden Adar, üçüncülük maçına çıkma hakkı kazanmıştı.
Rıza Kayaalp'den 3. olimpiyat madalyası
Rıza Kayaalp ise İranlı rakibi Amin Mirzazadeh'i 7-2 yenerek Kayaalp, olimpiyatlardaki üçüncü madalyasını aldı.

Kayaalp, olimpiyatlarda 2012'de bronz, 2016'da da gümüş madalya almıştı. Böylece Kayaalp, Hamit Kaplan'ın ardından üç olimpiyatta da madalya kazanan ikinci Türk güreşçi oldu.

Tokyo'da ise ilk turda Litvanya'dan Mantas Knystautas'ı 5-1 mağlup ederek çeyrek finale yükselen Kayaalp, Almanya'dan Eduard Popp'u 6-2 yenmişti. Kayaalp, yarı finalde ise olimpiyatlarda hiç yenemediği Kübalı Mijain Lopez ile karşılaşmış ve karşılaşmayı 2-0 kaybetmişti.

Türkiye şu ana kadar olimpiyatlarda toplam beş madalya kazandı.

Daha önce okçulukta Mete Gazoz altın, tekvandoda ise Hakan Reçber ve Hatice Kübra İlgün bronz madalya kazanmışlardı.

Filenin Sultanları Rusya'yı 3-2 yendi, çeyrek finaldeki rakip Güney Kore

Öte yandan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı da, 2020 Tokyo Olimpiyatları'ndaki son grup maçında Rusya Olimpiyat Komitesi'ni 3-2 yenerek B Grubu'nu 3. sırada tamamladı. Türkiye'nin çeyrek finaldeki rakibi çekilen kurada Güney Kore oldu.

Filenin Sultanları, Rusya Olimpiyat Komitesi karşısında ilk seti 25-21 kaybetti. Türkiye, ikinci seti 25-23 kazanarak durumu durumu 1-1'e getirdi. Üçüncü seti de aynı skorla kazanan Filenin Sultanları, dördüncü sette Rusya Olimpiyat Komitesi'nin 25-15 üstünlüğüne engel olamadı ve setlerde setlerde durum 2-2'ye geldi.

Filenin Sultanları, beşinci seti 15-10 kazandı ve maçı 3-2 almayı başardı.

Türkiye, grup maçlarına Çin'i 3-0 mağlup ederek başlamış ancak daha sonra İtalya'ya 3-1, dünya sıralamasının zirvesindeki ABD'ye ise 3-2 mağlup olmuştu.

B Grubu'nu 10 puanla ABD ilk sırada tamamladı. İtalya, aynı puan ve averajla 2. sırada yer aldı. 9 puanlı takımlardan Türkiye 3., Rusya Olimpiyat Komitesi ise 4. oldu.
5 maçta 3 galibiyet
Türkiye A Milli Kadın Voleybol Milli Takımı, Cumartesi günü Arjantin'i 3-0 yenerek çeyrek finale yükselmeyi garantilemişti.

Tokyo'da Türkiye tekvando dalında iki madalya kazandı, Kadın Voleybol takımı Çin'i 3-0 yendi
Türkiye Kadın Milli Voleybol takımı, çekişmeli maçta ABD'ye 3-2 yenildi
2020 Tokyo Olimpiyatları'nda A Grubu'nda Sırbistan, Brezilya, Güney Kore, Dominik Cumhuriyeti, Japonya ve Kenya yer alıyor.

Grupta sıralama son maçların ardından netleşecek ve tüm çeyrek final eşleşmeleri belli olacak.

Çeyrek final karşılaşmaları ise Çarşamba günü oynanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler