Real Madrid Galatasaray maç özeti

Cim Bom, güçlü rakibi karşısında özellikle savunmada yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkarken, Real’de Bale, Ronaldo, Ramos ve Marcelo gibi yıldızlar ilk 11’de görev aldı.   Mücadelenin ilk 10 dakikalık bölümünde Real kanatları etkili kullanıp baskı kurmayı

Real Madrid Galatasaray maç özeti
Cim Bom, güçlü rakibi karşısında özellikle savunmada yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkarken, Real’de Bale, Ronaldo, Ramos ve Marcelo gibi yıldızlar ilk 11’de görev aldı.
 
Mücadelenin ilk 10 dakikalık bölümünde Real kanatları etkili kullanıp baskı kurmayı başarsa da bu bölümde skoru değiştiremedi. Galatasaray ise orta alanda Selçuk, Rodriguez ve Emre ile rakibinden top çalmayı başardı. Özellile yeni transfer Rodriguez soğukkanlı futbolu ve yüksek pas yüzdesiyle dikkat çekti. 14. dakikada Sneijder kornerden ceza sahası içerisine ortaladı. Umut iyi yükselip kafayı vurdu, top az farkla auta gitti. Bundan bir dakika sonra ise Podolski ceza sahasına girer girmez vurdu top kalecide kaldı. Maçın başındaki temposunu düşüren Real Madrid duran toplardan gol aradı. 17. dakikada köşe vuruşunu kullanan Modric ’in ortasına Nacho kafayı vurdu ve topu köşeden ağlarla buluşturdu: 1-0. Cim Bom ’da 25 dakikadan sonra orta alanda düşmeler başladı. Bu bölümden sonra İspanyol ekibi, kalemize daha çabuk gelmeye başladı. 32’de Ramos ceza sahası dışından vurdu, top üst direğe çarparak auta gitti. İleride Sneijder ve Podolski ’den büyük beklenti içerisinde olan Hamza Hamzaoğlu, iki yıldızından da ilk yarıda verim alamadı. Podolski ’nin kaybettiği her toptan sonra takım arkadaşlarına tepki vermesi ise son derece ilginçti!. Yüksek tempoda geçen ilk yarıyı Real Madrid 1-0 önde kapattı.
 
Savunma bir an duraksayınca..
 
İkinci yarı da benzer tempoda başlarken Galatasaray daha fazla topla oynayan taraftı. Aslan özellikle orta alanda yüksek pas yüzdesi ile oynadı. 52. dakikada Rodriguez ve Muslera’nın paslaşmasının ardından Muslera, Umut’a oynadı. Umut bekletmeden Podolski’yi gördü. Alman yıldız topu orta alandan ileri taşıdı ve ceza sahası yayındaki Sneijder’i gördü. Hollandalı yıldız bekletmeden vurdu ve topu ağlara gönderdi: 1-1. Aslan 68’de 4 oyuncu birden değiştirse de takım oyununda bir değişiklik olmadı. Fakat 82. dakika Marcelo bireysel yeteneğini kullandı ve savunmanın hatasını affetmedi. Orta alandan aldığı pasla ceza sahamıza inen yıldız oyuncu, adeta tüm defansı tek başına kilitledi ve şık bir vuruşla takımını öne geçirdi: 2-1. 90 dakika boyunca takım olarak iyi mücadele eden ve iyi bir futbol orta koyan Galatasaray sahadan 2-1 ’lik mağlubiyetle ayrılırken performansı ile sınıfı geçti.
 
Yeniler nasıl oynadı?
 
Carole: Fizik olarak iyi durumda. İyi pozisyon alıyor ve topu oyuna iyi sokuyor. Dün gecenin iyilerindendi.
 
Rodriguez: Soğukkanlı ve fiziki durumu iyi. Selçuk’la beraber orta alanda uyumlu göründü. İspanyol oyuncu iyi bir transfer olduğunun sinyallerini verdi.
 
Podolski: Önceki maçlara oranla daha fazla oyuna girdi. Takıma daha fazla uyum sağlamış görünüyor.
 
Poldi ve Kroos buluştu
 
Galatasaray’ın golcü futbolcusu Lukas Podolski, ikinci yarıya hazırlanırken hem Almanya Milli Takımı’ndan hem de eski takımı Bayern Münih’ten arkadaşı olan Toni Kroos’la hasret giderdi. Real Madrid’in başarılı oyuncusu, Poldi’ye ikinci yarı öncesi başarı diledi.
 
Yine aynı skor
 
1911-1927 yıllarında formasını giydiği Real Madrid’in, 1943’ten yaşamını kaybettiği 1978 yılına kadar başkanlığını yapan Santiago Bernabeu’nun anısına yapılan turnuva, ilk kez 1979’da düzenlendi. 1. Santiago Bernabeu Kupası’nı finalde Hollanda’nın Ajax takımını 2-0 yenen Alman kulübü Bayern Münih kazandı. Her yıl ağustos sonu ile eylül başında sezona hazırlık amacıyla organize edilen turnuvada, 1985’e kadar 4 takım mücadele etti. Bu yıldan sonra davet edilen takımla Real tek maç yapmaya başladı. Turnuvaya kulübün 100. kuruluş yıldönümü olan 2002’de bir seferliğine 4 takım katıldı. Galatasaray, dünkü maçın skoru gibi, 2011’de ilk defa davet edildiği Santiago Bernabeu Kupası’nda Real Madrid’e 2-1 kaybetmişti.
 
Metin Karabaş
 
*****
Maçtan önemli anlar
 
Teknik patron Hamza Hamzaoğlu önderliğinde Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'da mutlu sona ulaşan Galatasaray, hazırlık maçında Real Madrid ile karşı karşıya geldi.
 
Santiago Bernabeu Stadyumu'nun ev sahipliği yaptığı mücadelede Cim Bom, İspanyol rakibine 2-1 mağlup oldu. Sarı-Kırmızılılar, sahadan yenik ayrılsa da sergilediği futbol ile taraftarlarına umut aşıladı ve olumlu mesajlar verdi. Aslan'ın tek golünü Sneijder filelere yolladı. Eflatun-Beyazlılar'ı galibiyete taşıyan golleri ise Nacho ile Marcelo attı.
 
CR7 vurdu, Muslera kurtardı
 
Henüz ilk dakikada Real Madrid gole yaklaştı. Ceza sahası içinde topla buluşan Cristiano Ronaldo, sol çaprazdan kaleye şut çekti, kaleci Muslera kurtardı.
 
 
 
Cim Bom tehlikeli geldi
 
Dakika 14'te Cim Bom tehlikeli geldi. Sol taraftan kullanılan köşe vuruşundan gelen topa iyi yükselenUmut Bulut'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı. Podolski ise 15'te kaleyi yokladı, fakat sonuç alamadı.
 
..Ve ilk gol!
 
Eflatun-Beyazlı takım 18'de sağ taraftan korner kazandı. Topun başına geçen Modric'in ortasında meşin yuvarlağa ceza sahasında kafa vuruşunu yapan Nacho skordaki dengeyi bozdu: 1-0.
 
 
 
Direkten döndü
 
Real Madrid adına şanssız an yaşandı. Dakika 33'te Isco'nun yaptığı vuruşta top direkten döndü.
 
Poldi çok yaklaştı
 
Dakika 40'ta ceza sahası içinde topla buluşan Lukas Podolski, altıpas üzerinden vuruşunu yaptı, top dışarı çıktı.
 
Devrede tek gol
 
Mücadelenin ilk yarısı Benitez komutasındaki İspanyol ekibinin 1-0'lık üstünlüğü ile noktalandı.
 
 
 
Tarık çıktı, Sabri girdi
 
Karşılaşmada ikinci devre başladı. Aslan'ın hocası Hamzaoğlu, Tarık Çamdal'ın yerine oyuna tecrübeli futbolcu Sabri Sarıoğlu'nu dahil etti.
 
Wesley sahnede
 
Müsabakanın 53. dakikasında Podolski'nin pasıyla topla buluşan Wesley Sneijder sol ayağıyla şutunu çekti ve durumu 1-1'e getirdi.
 
Sabri'den inanılmaz şut
 
Özellikle son dönemde Sarı-Kırmızılı taraftarların sık şekilde eleştirdiği Sabri Sarıoğlu inanılmaz bir şuta imzasını attı. Ceza sahası dışından kaleyi yoklayan deneyimli sağ bekin vuruşunda kaleci Navas gole izin vermedi.
 
 
 
Marcelo'dan harika gol
 
Maçın 82. dakikasında Marcelo harika bir gole imzasını attı. Sol kanatta topu kapan Brezilyalı futbolcu, sırasıyla Olcan, Sabri ve Koray'ı çalımladı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.
 
Kupa Real'in
 
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve gecenin galibi 2-1'lik skorla Real Madrid olmayı başardı. Böylece Santiago Bernabeu Kupası'nı İspanyollar kazandı.
 
Madrid'deki karşılaşmanın ardından Galatasaray ikincilik kupasını alırken, Real Madrid şampiyonluk kupasını kaldırdı.
 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor