Polonya Milli Takımı'ndan flaş Rusya kararı!

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaş başlatmasının ardından Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Cezary Kulesza, Rusya ile 2022 Dünya Kupası play-off maçı oynamayacağını açıkladı.

Polonya Milli Takımı'ndan flaş Rusya kararı!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın 3. gününde Spor dünyasından Rusya'ya karşı bir hamle daha geldi. 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off'larında Rusya ile karşılaşacak olan Polonya, bu maçlara çıkmama kararı aldı.

Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Cezary Kulesza konuyla ilgili yaptığı açıklamada alacakları tek doğru kararın maça çıkmamak olduğunu belirterek, "Sözler bitti, artık harekete geçme zamanı geldi! Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya yönelik saldırganlığının artmasıyla bağlantılı olarak; Polonya Milli Takımı, Rusya ile maça çıkmayacak. Tek doğru karar bu. FIFA'ya ortak bir karar bildirmek için İsveç ve Çekya ile de görüşüyoruz." dedi.

Bu karara Trabzonspor'un Polonyalı futbolcusu Tymoteusz Puchacz da destek verdi. Puchacz "Biz Polonya milli takımının oyuncuları, Polonya Futbol Federasyonu ile birlikte Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırganlığının bir sonucu olarak, Rusya'ya karşı play-off maçında oynamayı düşünmediğimize karar verdik. Kolay bir karar değil ama hayatta futboldan daha önemli şeyler var. Düşüncelerimiz Ukrayna halkı ve ailesiyle birlikte halen Kiev'de bulunan milli takım arkadaşımız Tomasz Kędziora ile. " ifadelerinin yer aldığı bir paylaşım yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor