Osmanlıspor'dan ayrılan Akçay'ın Süper Lig kariyeri

Osmanlıspor'da Mustafa Reşit Akçay dönemi bitti.

Osmanlıspor'dan ayrılan Akçay'ın Süper Lig kariyeri

Spor Toto 1. Lig'de mücadele veren Osmanlıspor, Teknik Direktör Mustafa Akçay ile yolların ayrıldığını açıkladı.

Osmanlıspor'da Mustafa Reşit Akçay dönemi sona erdi. Ankara temsilcisi, tecrübeli çalıştırıcının istifasını yönetime sunarak görevinden ayrıldığını duyurdu. Osmanlıspor tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada "Değerli teknik direktörümüz Mustafa Reşit Akçay, yönetimimize istifasını vermiş olup yönetim kurulumuzca istifası kabul edilmiştir. Karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış olduğumuz Akçay ve ekibine, kulübümüze vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eder bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz." ifadeleri kullanılmıştı.

Başkent ekibi, Spor Toto 1. Lig'de geride kalan 11 haftada topladığı 13 puanla 10. sırada yer alıyor.

Mustafa Reşit Akçay’ın Süper Lig kariyeri

Süper lig macerasına 2013 yılında Trabzonspor’da görev alarak başlayan tecrübeli teknik adam, bordo mavili takımla çıktığı 33 karşılaşmada 17 galibiyet 8 mağlubiyet ve 8 beraberlik aldı. Daha sonra Akhisarspor ile anlaşan ve 19 maça çıkan Akçay 6 galibiyet 6 mağlubiyet ve 7 beraberlik alarak istediği ivmeyi yakalayamadı.

Kariyerinin zirvesini yaşadığı Osmanlıspor’a 2017 yılında imza atan Trabzonlu teknik adam 81 maça çıktı. 34 galibiyet 24 mağlubiyet ve 23 beraberlik yaşadığı mor sarılı kulüpte özellikle Avrupa arenasındaki başarıları ile alkış topladı. Osmanlıspor’dan ayrıldıktan sonra Konyaspor ile bir Süper kupa kaldıran ancak Konya serüveni sadece 13 maç süren Akçay, 4 galibiyet 8 mağlubiyet ve 1 beraberlikle noktayı koydu.

1. Lige düşen Osmanlıspor’dan gelen teklifi reddetmeyerek tekrar görev alan Akçay burada 12 maça çıktı. 12 maçta istenilen sonuçlara ulaşamayıp 5 galibiyet 6 mağlubiyet ve bir beraberlik alarak ikinci Osmanlıspor macerasını da kendi isteği ile sonlandırmış oldu.

Teknik direktörlük kariyerine 1992 yılında Trabzonspor U21 takımında başlayan Mustafa Reşit Akçay özellikle 2012 yılında 1461 Trabzon ile süper Lig’in kapısından dönmüş, Türkiye Kupası’nda da İstanbul’un büyük takımlarına korkulu günler yaşatmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler