Olay maç sonrası hakem Ali Palabıyık'a ceza

Merkez Hakem Kurulu'nun Çaykur Rizespor - Galatasaray maçının orta hakemi Ali Palabıyık'a ligin ikinci yarısına kadar maç vermeyeceği bildirildi.

Olay maç sonrası hakem Ali Palabıyık'a ceza

Çaykur Rize-Galatasaray maçında yaşananlar, Trabzonspor'un hakem kararlarına isyanı, Beşiktaş'ın Sergen Yalçın'ın atılması ve onun öncesindeki pozisyon konusundaki itirazları, F.Bahçe'nin hatalara tepkisi başta olmak üzere tüm kulüpler hakemlerden şikâyetçi olmuştu.

MHK'nin, Rize-Galatasaray maçının orta hakemi Ali Palabıyık'a 2. yarıya kadar maç vermeyeceği kaydedildi.

Çaykur Rize- Galatasaray maçında yaşananlar, Trabzonspor 'un hakem kararlarına isyanı, Beşiktaş 'ın Sergen Yalçın'ın atılması ve onun öncesindeki pozisyon konusundaki itirazları, F.Bahçe'nin hatalara tepkisi başta olmak üzere tüm kulüpler hakemlerden şikâyetçi olmuştu.

TARİHİ CEZA! 2. YARIYA KADAR...
Toplantı sonrası MHK'nin değişmesi için kulüplerin, TFF'ye ortak yazı yollayacağı öğrenildi. Sabah'ın haberine göre; MHK'nin, Rize-Galatasaray maçının orta hakemi Ali Palabıyık'a 2. yarıya kadar maç vermeyeceği kaydedildi.

NE OLMUŞTU?
Maçın uzatma anlarının bitmesine rağmen 90+10'da Diagne'nin tartışmalı asisti maçın önüne geçmişti. Eski hakem Deniz Çoban o golü yorumladı.

"GOLÜN %100 İPTAL EDİLMESİ GEREKİRDİ"
Deniz Çoban, Ali Palabıyık için, ''Performansı kötü, morali kötü, Rize maçına verildi. Bu golün %100 iptal edilmesi gerekirdi. Spor tarihi için ilginç bir gece yaşandı. Bu maçta yaptıklarının hiçbir izahı kalmadı. Bu pozisyonda 3 tane faul var, gidiyor gol oluyor. VAR öyle demiş, hakem böyle demiş... Arkasını dönmüş pozisyona... Bu kadar kritik bir anda hiçbir şeyden haberi yok. Bugün Ali Palabıyık sahada değildi.'' demişti.

Son golde VAR'a gidilmesini beklediklerini belirten Tahir Kıran, "Son golde sanırım elektrikler kesildi, VAR ile iletişim koptu. Riva ile görüşemediler sanırım. Ali Palabıyık kendine yakışanı yaptı, maçı güzel şekilde idare etmiştir. Herkes VAR'a gidecek diye düşündü. Bir anda düdüğü çaldı maçı bitirdi. Skor tabelası ondan 2-2 kaldı. Benim takımım bir gün böyle maç kazanırsa, ben kendime yediremem" diye konuşmuştu.

MUSLERA ÇILGINA DÖNMÜŞTÜ
Rizesporlu Cemali'nin topu dışarıdan çevirdiğini düşünen Muslera, oyunun devam etmesinin ardından yardımcı hakeme sert itirazlarda bulunmuştu. Hakem Ali Palabıyık'ın sarı kart göstermesine rağmen tecrübeli kaleci itirazlarını sürdürmüştü. Gördüğü sarı kartın ardından topa vurarak tepkisine devam eden tecrübeli eldivenin kırmızı kart görmesi gerektiği de konuşulmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor