Of Devlet Hastanesi’nde randevusuz hasta sıkıntısı! Yığılma dikkat çekti

Randevulu hasta alımlarının başlaması sonrasında randevu almadan hastaneye gidenler yığılmaya neden oldu.

Of Devlet Hastanesi’nde randevusuz hasta sıkıntısı! Yığılma dikkat çekti

Haber61 – Haber Servisi – Koronavirüs pandemisi ile mücadele tüm hızıyla sürerken normalleşme adımları da atılmaya devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu tavsiyeleriyle normalleşme adımlarını bir bir atarken hastanelere randevulu hasta alınması da bu adımlar arasında yer aldı.

Of Devlet Hastanesi de Sağlık Bakanlığı’nın talimatı ile randevulu hasta alımına başlarken randevu almadan hastaneye gidenler ise yoğunluk oluşmasına neden oldu. 

OF Devlet Hastanesi Başhekimliği, Randevulu hastaların yanında hastaneye gelen randevusuz hastaların da mağdur olmamaları adına hassasiyet gösterilmesi uyarısında bulundu.

Ancak bu durum vatandaşlar arasında 'randevu almadan da muayene olunabiliyor' algısı oluşturarak hastanede yoğunluğun artmasına neden oluyor.

Yetkililer ise vatandaşları acil durumlar dışında Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi ve ALO 182 üzerinden randevu alarak hastanelere gitmeleri konusunda uyardı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan rehberde ise “Hastane Ortak Kullanım Alanlarında Alınması Gereken Önlemler” kapsamında şu ifadelere yer verildi;

Hastanelere kontrollü giriş sağlanmalıdır. Mümkünse refakatçi kabul edilmemelidir. Refakat gerekiyorsa en fazla bir kişi ile sınırlandırılmalıdır.

Tıbbı tanıtım elemanları ve ziyaretçilerle ilgili kısıtlamalara devam edilmelidir. Hastane içinde bulunan herkes (çalışan, öğrenci, hasta, refakatçi gibi) bulunduğu süre boyunca maske takmalıdır.

Hastanede verilen hizmetler acil durumlar hariç randevulu olmalı, randevular birimlerde yığılma oluşmasını engelleyecek şekilde düzenlenmeli. Hastaların hastanede bekleme süreleri en az olacak şekilde düzenlemeler yapılmalıdır.

Kronik hastalığı olan hastaların hastaneye gelişleri en aza indirilmeli ve bu hastaların hastaneye gelişlerini düzenleyecek bir sistem kurulmalıdır.

Randevusu olmayan hasta polikliniklere alınmamalıdır. Randevusuz gelen hastalar acil değil ise randevu sistemine yönlendirilmelidir.

Of Devlet Hastanesi’nde randevusuz hasta sıkıntısı! Yığılma dikkat çekti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler