Nihat Özdemir'den erteleme açıklaması - "Hesabını kim verebilir"

Nihat Özdemir Malatyaspor Trabzonspor maçının ertelenmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Nihat Özdemir'den erteleme açıklaması -  "Hesabını kim verebilir"

Haber61 - Spor Servisi - TFF Başkanı Nihat Özdemir düzenlediği basın toplantısı ile gündeme dair açıklamalarda bulunurken ertelenen Malatyaspor - Trabzonspor maçı ile ilgili de konuştu. 

Özdemir, "Elazığ ve Malatya’da hepimizi derinden yaralayan bir deprem meydana geldi. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza şifa diliyorum. Bu üzüntülü günlerimizde, aklımız, kalbimiz, dualarımız hep oradaki vatandaşlarımız ile birlikteydi. Futbol Federasyonu olarak, tüm yerel ve bölgesel futbol maçlarını erteledik. Bizim önceliğimiz, oradaki vatandaşlarımızın yaşadığı duygular ve güvenliğiydi. Federasyon olarak, maç ertelememiz için herhangi bir kulübün talepte bulunmasına gerek duymuyoruz. Öncelikle bunun bilinmesini isterim. Yöneticilerimiz sadece yeni Yeni Malatyaspor ve Trabzonspor başkanlarını aramadı. Bölgede depremden etkilenen diğer kulüplerimizle de görüştük. Onlara ‘geçmiş olsun’ dedik, herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını sorduk ve Yönetim Kurulu ile birlikte aldığımız erteleme kararımızı bildirdik. Sonrasında yapılan açıklamalar, ortaya atılan iddialar bizim dışımızdadır. Tüm maçları ertelerken, Malatya’da neden maç oynatalım? Bir yanda enkaz altından vatandaşlarımız kurtarılmaya çalışılıyor. Bir tarafta art arda artçı depremler meydana geliyor. Allah korusun, orada maç oynatsak, bir artçı olsa, insanlar panik olsa, sonrasında Allah korusun üzücü olaylar yaşansa, bunun hesabını nasıl verirdik! Ayrıca stadın fiziki şartları, deprem sonrası henüz tespit edilmemişken orada hemen nasıl maç oynatabilirsiniz! Biz o günlerde, vatandaşlarımızın acılarını paylaşırken samimiydik ve Federasyon olarak sorumluluklarımızı yerine getirdik. O günlerde, erteleme kararı ile ilgili yapılan bazı yorum ve açıklamalar, beni ve Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımı çok üzdü"  dedi.

TFF Başkanı Özdemir, bir basın mensubunun Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek'in yaptığı Trabzonsporlu oyuncuların Malatya'ya gelmek istemediği yönündeki açıklaması ile ilgili soruya şöyle cevap verdi;

"Malatya konusunda arkadaşımız görüşmeleri yaptı. Ama Malatyaspor başkanına o maçı neden oynamak istediğini merak ediyorujm Stada ambulans dahi yollayamazdık. O gün gidecek ambulans dahi yoktu. Hepsi orada yaralı taşımaktaydı.  Sonra bir kulüp hiç ilgileri olmamalarına rağmen konuya girdi. Kulübün ceza sınırında oyuncuları vardı cezalı oyuncuları var onu da affedecekler dediler. İtiraz ettiler tahkim redetti o arkadaş oynayamadı. Yani bazı şeylerde kötü niyet aramamak gerekir. Kendi takımlarıyla ilgileneceklerine taraftarları böyle yönlendirmelerini doğru bulmuyorum. Maç ertelemesi belli olduktan sonra, Malatyaspor bütün takımla birlikte Antalya’ya gitti. Neden Malatya’da kalmadı. Lütfen o başkana sorun bakalım. Çok güvenliyse maç oynanacak bir ortamsa kendi futbolcuları mı Antalya’ya gitmek istedi durmak istemedi."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor