Neymar, PSG'ye transfer olmak üzere!

Ligue 1 ekiplerinden PSG, Barcelona'dan Neymar'ı transfer ediyor. Brezilyalı futbolcu, Barcelona'nın bu sabahki antrenmanına katılmadı.

Neymar, PSG'ye transfer olmak üzere!

Paris Saint-Germain, birçok futbol otoritesince yüzyılın transferi olarak görülen Neymar hamlesinde mutlu sona ulaşmak üzere...


Uzun süredir gündemi meşgul eden transferde sıcak bir gelişme yaşandı. Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Barcelona'da Neymar, bu sabahki antrenmana katılmadı ve yaklaşık 30 dakika sonra tesislerden ayrıldı.

France Football, Neymar'ın PSG'ye imza atmak üzere olduğunu öne sürerken Radio Catalunya Brezilyalı oyuncunun takım arkadaşlarıyla vedalaştığını ve "Aileme bakmak zorunda olduğum için PSG'ye gidiyorum" dediğini iddia etti. 

Barcelona da konuyla ilgili olarak bir resmi açıklama yaptı ve Neymar'ın tesislerden ayrıldığını doğruladı. Katalan ekibinin açıklamasında "Neymar, teknik direktörden izinli olarak bugünkü antrenmana katılmadı." ifadeleri yer aldı.

PSG'nin Neymar transferi için Barcelona'nın sözleşmesine eklediği 222 milyon Euro'luk serbest kalma bedelini ödeyeceği, oyuncuya da 100 milyon Euro imza parası vereceği belirtiliyor.  Brezilyalı futbolcunun Katar'ın başkenti olan Doha'da basına tanıtılması bekleniyor. 

PSG bu transferi gerçekleştirdiği takdirde, Neymar dünyanın en pahalı transferi olacak. Transfer rekorunu geçtiğimiz yıl, Manchester United, Pogba'yı kadrosuna katarak kırmıştı. Pogba, Juventus'tan 105 milyon Euro karşılığından Manchester United'a imza atmıştı.

La Liga Başkanı Javier Tebas, geçen günlerde yaptığı açıklamada bu transferin UEFA'nın Finansal Fair-Play kriterlerine engel olduğunu ifade etmişti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor