Moldova Türkiye maçı saat kaçta hangi kanalda?

2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Türkiye Moldova ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Moldova Türkiye maçı saat kaçta hangi kanalda, maç öncesi son durumlar ne? İşte detaylar

Moldova Türkiye maçı saat kaçta hangi kanalda?

A Milli Takım 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Moldova ile karşı karşıya gelecek.  H Grubunda mücadele eden Türkiye, 3 puanla deplasmandan dönerek yoluna devam etmek istiyor

Moldova Türkiye maçı saat kaçta hangi kanalda?

Kişinev'deki Zimbru Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma saat 21.45'te başlayacak ve TRT 1'den canlı yayınlanacak. Maçı İtalya Futbol Federasyonu'ndan Davide Massa yönetecek. Karşılaşmada Massa'nın yardımcılıklarını Filippo Meli ve Alberto Tegoni yaparken, Maurizio Mariani ise dördüncü hakem olacak. 

Moldova-Türkiye muhtemel 11'ler

Moldova: Koşelev, Armaş, Graur, Mudrac, Rozgoniucü, Ionita, Ginsari, Turcan, Suvorov, Sandu, Damaşcan

Türkiye: Mert, Zeki, Merih, Çağlar, Umut Meraş, Ozan, Dorukhan, Yusuf, İrfan Can, Hakan, Cenk

türkiye moldova

10 MAÇTA KARŞILAŞTIK

Türkiye ile Moldova 11. randevuda

A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu’nda yarınki rakibi Moldova ile tarihinde 11. kez karşılaşacak. İki ülke A milli takımları daha önce 7’si resmi, 3’ü özel olmak üzere 10 maçta karşı karşıya geldi. Bu mücadelelerde milli takım 8 kez kazanırken, 2 kez berabere kaldı, rakibine hiç kaybetmedi.

Gol sayılarında büyük üstünlük

İki ülke arasındaki rekabette, A Milli Takım gol sayılarında da rakibine büyük üstünlük kurdu. Geride kalan 10 maçta rakibine 25 gol atan Türkiye, kalesinde ise yalnızca 3 gole izin verdi.

İlk maç 1996’da

Türkiye ile Moldova tarihlerinde ilk kez 1996 yılında karşı karşıya geldi. İstanbul’da İnönü Stadı’nda 14 Ağustos’ta oynanan özel maçı ay-yıldızlı ekip 2-0 kazandı. A Milli Takım’ın golleri 67 ve 90. dakikalarda Saffet Sancaklı’dan geldi.

Kişinev’de 4. maç

A Milli Futbol Takımı, Moldova ile Kişinev’deki 4. maçını oynayacak. Geride kalan 3 maçın 2’si berabere sonuçlanırken, 1 maçı Türkiye kazandı. Moldova, milli takım karşısındaki 2 beraberliğini de Kişinev’de oynanan mücadelelerde elde etti.

Türkiye-Moldova rekabeti

Türkiye ile Moldova arasında yapılan maçlar ve sonuçları şöyle:

Tarih Yer Organizasyon Sonuç

25.03.2019 Eskişehir Avrupa Şampiyonası Elemeleri 4-0

27.03.2017 Eskişehir Özel 3-1

13.10.2007 Kişinev Avrupa Şampiyonası Elemeleri 1-1

11.10.2006 Frankfurt Avrupa Şampiyonası Elemeleri 5-0

20.08.2003 Ankara Özel 2-0

06.10.2001 Kişinev Dünya Kupası Elemeleri 3-0

02.09.2000 İstanbul Dünya Kupası Elemeleri 2-0

08.09.1999 Kişinev Avrupa Şampiyonası Elemeleri 1-1

27.03.1999 İstanbul Avrupa Şampiyonası Elemeleri 2-0

14.08.1996 İstanbul Özel 2-0

Not: Maç sonuçlarında ilk takım Türkiye olarak alınmıştır.

KADROLAR

A Milli Takım'ın Andorra maçı aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kaleciler: Mert Günok (Medipol Başakşehir), Gökhan Akkan (Çaykur Rizespor), Sinan Bolat (Royal Antwerp), Uğurcan Çakır (Trabzonspor).

Savunma: Mehmet Zeki Çelik (Lille), Nazım Sangare (Antalyaspor), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf), Merih Demiral (Juventus), Yıldırım Mert Çetin (Roma), Cengiz Umut Meraş (Le Havre).

Orta saha: Emre Kılınç (Demir Grup Sivasspor), Efecan Karaca (Alanyaspor), Abdulkadir Parmak (Trabzonspor), Dorukhan Toköz (Beşiktaş), Emre Belözoğlu, Ozan Tufan, Deniz Türüç (Fenerbahçe), İrfan Can Kahveci (Medipol Başakşehir), Okay Yokuşlu (Celta Vigo), Yunus Mallı (Wolfsburg), Yusuf Yazıcı (Lille), Hakan Çalhanoğlu (Milan).

Forvet: Cenk Tosun (Everton), Enes Ünal (Real Valladolid), Güven Yalçın (Beşiktaş), Kenan Karaman (Fortuna Düsseldorf).

Teknik Direktör Semen Altman'ın belirlediği Moldova aday kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Kaleci: Alexei Koşelev (Fortuna Sittard), Dumitru Celeadnic (Sheriff Tiraspol), Nicolai Cebotari (Sfintul Gheorghe Suruceni)

Defans: Igor Armaș (FC Voluntari, Romania), Dinu Graur (Astra Giurgiu, Romania), Oleg Reabciuk (FC Paços de Ferreira), Ștefan Efros (Speranța Nisporeni), Andrei Macrițchii (Dinamo-Auto Tiraspol), Valeriu Macrițchii (Dinamo-Auto Tiraspol), Victor Mudrac (Petrocub-Hîncești), Artiom Rozgoniuc (Sfîntul Gheorghe Suruceni)

Orta Saha: Cătălin Carp (FC Ufa), Artur Ionita (Cagliari), Radu Gînsari (Krylya Sovetov Samara), Eugeniu Cociuc (Sabail, Azerbaijan), Eugeniu Cebotaru (Academica Clinceni), Iaser Turcan (Petrocub - Hincesti), Constantin Sandu (Speranța Nisporeni), Veaceslav Zagaevschii (Milsami Orhei), Alexandr Suvorov (Saint George Suruceni)

Forvet: Vitalie Damaşcan (Fortuna Sittard), Vladimir Ambros (Petrocub-Hincesti), Mihail Ghecev (Sheriff Tiraspol), Maxim Cojocaru (Sheriff Tiraspol)

GÜNEŞ'TEN MAÇ ÖNCESİ AÇIKLAMA

A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri 6. maçında deplasmanda oynayacağı Moldova ile karşılaşacak. Mücadele öncesi teknik direktör Şenol Güneş açıklamalarda bulundu.

Güneş şöyle konuştu;

"Rakibi oynatmadan..."

"Andorra ve Moldova takımlarının benzer yanları var. İki takım da savunma ağırlıklı oynuyorlar. Yarın da kontra atağa çıkıyorlar. Hücum edip, rakibi oynatmadan, merkez ve kanatları kullanarak gol arayacağız. Bunları Andorra maçında da denedik."

"İlk pozisyonları gol oldu"

"Futbol ilginç bir oyun. İzlanda'nın Moldova maçını izledim. Gole kadar pozisyonları yoktu. 30. dakikada ilk pozisyonları gol oldu. Biz de Andorra karşısında çok kaçırdık. Bunlar olabiliyor."

"Son dakikada attığımız golle tabii şanssız bir galibiyet diyoruz ama 0-0 kaldığınız zaman savunması olmaz. Tabii gollü kazanma sonunda doğru şeyleri yapmaya çalıştık. Becerileri ve doğruları fazla yaptığınız zaman goller gelir. Yarın da bunu yapmayı umuyoruz."

"Vodafone Park zemini, mevcut zeminler arasında en kötü olanı. Çabuk oyunda, ikiye birlerde sıkıntı oluyor ama bunlar mazeret değil. Net pozisyonlar yakaladık. Kasımpaşa'nın sahası zemin olarak çok daha güzel."

"Deplasmanda bir İzlanda mağlubiyetimiz var. İyi yolda olduğumuzu düşünüyorum. Bu takım oynayarak, gelişerek kadro haline dönüşüyor. Fransa maçındaki güveni, oyunu, tempoyu yaptığınız zaman fazla bir şey konuşmaya gerek yok."

"Bizimle olmayan ama düşündüğümüz çok oyuncu var, yeni isimler ileride bizimle olabilir..."

"Emre'nin belinde spazm vardı"

"Buraya gelen oyuncularda bir sorun yok. Emre'nin belinde spazm vardı. Onun dışında Nazım da, Ozan da, Dorukhan da iyi durumda. Yusuf'un kaşında dikiş var ama oynamaya engel bir durumu bulunmuyor."

"Tarih her gün yeniden yazılıyor. Geçmişte takılıp kalmanın bir anlamı yok. Geçmişten dersler çıkarmak gerekiyor. Moldova takımı, iyi bir takım. Daha önceki maçlara bakarak yarınki maçı değerlendirmenin bir anlamı yok. Kazanmak için hazırlandık."

"Takımın ne durumda olduğunu tam anlamıyla sahada görüyoruz. Rakibimizin fizik gücü var, takım oyunu ve savunma anlayışı var. Kazanmak için sahaya çıkacağımızı ve güçlü olduğumuzu biliyoruz. 3 puana ihtiyacı olan takımız."

"Kimseyi utandırmak istemiyoruz"

"Sağ olsun bütün Türkiye yanımızda. Kimseyi utandırmak, kimseye hainlik yapmak istemiyoruz. Yorgun olduğumuz bir gerçek tabii. Fransa ve İzlanda ile ortak gidiyoruz. Olumsuzluk yok, takımımıza güveniyoruz. İyi oyun bekliyoruz. İyi oyun olmasa da kazanmak istiyoruz"

"Siz benden şikayetçisiniz, onu da anlamıyorum.""

"Hiçbir maçta ezilmek istemiyoruz. İzlanda maçının ilk yarısı dışında bunu da başardık. Ben sizden şikayetçi değilim ama siz benden şikayetçisiniz, onu da anlamıyorum."

"Dizilişler önemlidir ama asıl önemli olan oynayacağınız futbol yapısıdır. Defansımız, kalecilerimiz, forvetimiz, orta sahamız tüm oyunculardan memnunum. Dünya birincisi Fransa'yı yendiğimiz zaman birinci olmuyoruz ama o oyunu biz de görmek istiyoruz her zaman."

"Cenk takımında hiç oynamadı. Antrenman yapıyorsunuz ama maç performansı farklı olabilir. Güven oynuyor ama o da kendisine güven açısından sıkıntı yaşıyor. Kenan da bazen oynuyor, bazen oynamıyor. Karar vereceğiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler