MHK Başkanı Sabri Çelik'ten hakemlere çağrı

MHK Başkanı Sabri Çelik Süper Lig hakem seminerinde konuştu ve hakemlere çağrıda bulundu

MHK Başkanı Sabri Çelik'ten hakemlere çağrı

MHK Başkanı Sabri Çelik, TFF Hasan Doğan Riva Tesisleri'nde bugün yapılan Süper Lig hakem seminerinde konuştu ve hakemlere çağrıda bulundu.

Hakemlerin yapmış olduğu görevlerin zor olduğunun bilincinde olduklarını dile getiren Çelik, "Ancak, sezonun bu son bölümünde sizi destekleyemeyeceğimiz, hakemlik kurumunu yıpratacak hatalar yapmayın ve daha dikkatli olun. Lütfen son iki hafta performansınızı ve dikkatinizi en üst seviyeye çıkarın. Bu bizlerin değil sizlerin elinde" dedi.

Sabri Çelik'in açıklamaları şu şekilde:

"Üç aydır görevdeyiz, geçtiğimiz 10 haftada Süper Lig'de 90 müsabakaya sizlerin atamasını yaptık. Çok başarılı maçlar yaşadık ancak birkaç maçtaki kabul edilemez hatalar bizleri oldukça üzdü. Bunların tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri aldık.

Özellikle, kurulumuzun hazırladığı yeni Merkez Hakem Kurulu Talimatı, Türk hakemliğinin geleceği için elimizi oldukça rahatlattı. Talimatı onaylayan ve bize destek veren, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Hüsnü Güreli'ye ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederiz.

2018-2019 sezonu uzun yıllardır yaşanmamış tarihi bir çekişmeye sahne oluyor. Umarım futbolun daha çok konuşulduğu, futbol dışı konuların ön plana çıkmadığı ve fair play'in hakim olduğu bir sezon sonunu hep birlikte yaşarız.

Zaman zaman üretilen komplo teorileri ile sizlerin üzerinde baskı kurulmaya çalışıldığını görüyoruz. Her maç sonunda kararlarınız en ince ayrıntıları ile sorgulanıyor. Biz bunların hepsinin bilincindeyiz. Sizlerin yapmış olduğu görevlerin de ne kadar zor olduğunun farkındayız ve sizleri elimizden geldiğince destekliyoruz. Ancak, sezonun bu son bölümünde sizi destekleyemeyeceğimiz, hakemlik kurumunu yıpratacak hatalar yapmayın ve daha dikkatli olun.

Peki, sizler neleri daha iyi yapabileceğinizin farkında mısınız? Nelere odaklanmanız gerektiğini biliyor musunuz? Lütfen son iki hafta performansınızı ve dikkatinizi en üst seviyeye çıkarın. Bu bizlerin değil sizlerin elinde. Tüm bunları kendimiz için değil, sizin hakemlik kariyerlerinizin geleceği açısından söylüyorum. Bunları daha fazla düşünmek ve üzerinde çalışmak sizin için en büyük sorumluluktur.

Eğer siz başarılı olur, sezonu başarılı kapatırsanız Merkez Hakem Kurulu talimatında yapılmış olan her türlü değişiklik sizin lehinize olur. Ancak, sezon içi genel performansınızda sorunlar varsa sezon sonunda siz de sorun yaşarsınız. Bunun olumsuz sonuçlarına da katlanmak zorunda kalırsınız. Yaşayabileceğiniz bu sorunların sebebi talimatlarda yapılan değişiklikler değil, siz olursunuz. Bunu unutmayın. Sezon içinde yapılan hatalar da çok önemli olmakla birlikte, son haftalarda yapılan hataların etkisi ise daha büyük olmaktadır.

Bu sezon başından itibaren ilk kez uygulanmaya başlayan VAR sistemi futbolumuz ve hakemliğimiz açısından çok önemlidir. IFAB'ın VAR protokolü gereğince, VAR sertifikasyonu olmayan hakemlere VAR görevi verememekteyiz. Yaşanan kadro sıkıntısını gidermek amacıyla, gelecek sezona da hazırlık açısından bu hususta gerekli tedbirleri aldık ve 16 genç hakemi gelecek sezon için VAR sertifikası alacak konuma getirdik. Bu konuda Antalya'da yapılan çalışmalarla eğitim süreci halen devam etmektedir.

Sonuçta VAR sistemi çok önemlidir ama unutmayınız ki sahadaki hakemlik çok daha önemlidir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler