Mertcan Çam Trabzonspor'un gençlerine kendini örnek gösterdi

Hekimoğlu Trabzon’un önemli isimlerinden Mercan Çam, Haber61 mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

TFF 2. Lig’de mücadele eden Hekimoğlu Trabzon’un önemli isimlerinden Mercan Çam, Manisaspor maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Hekimoğlu Trabzon’un üst ligleri hak ettiğini belirten Mertcan, Trabzonspor’un genç oyuncularına da tavsiyelerde bulundu. Trabzonspor’da şans verilen gençlerin şanslı olduğunu ve bulundukları yeri korumaları gerektiğini belirten Mercan Çam “Alt lige düşerlerse yukarı çıkmak zor, örneği benim” ifadelerini kullandı.

Futbola Trabzonspor altyapısında başladım diyerek söze başlayan Mercan “Oradan ilerledim ve A takıma kadar çıktım. Sonra orada sıkıntılar oldu ve Urfaspor’a kiralandım. Geri döndüm tekrar Urfaspor’a kiralandım. Sonra malum olay oldu. Sonra Bandırmaspor’a gittim. O ara bir Beşiktaş transferim vardı, yani galiba vardı çünkü haberim yoktu böyle bir şeyden. Bir şeyler döndü orada. Orası da olmadı, Trabzonspor’da olmadı ortada kaldım. Hekimoğlu ailesine teşekkür ediyorum çok güvendim onlara çünkü 1. ligden 3. Lige düşmek bir oyuncu için cesaret ister. Ben kendime ve kulübe güvendim. Güzel bir serüven oldu şuan çok da mutluyum bu takımın bir parçası olduğum için.” İfadelerini kullandı.

Neden düştüğümü bilmiyorum

Ersun Yanal döneminde Trabzonspor’dan ayrıldığı ve göz yaşlarını tutamadığı an için konuşan Mertcan “Evet o an çok kötü bir andı benim için. Ama her insan düştüğü yerden kalkmalı. Niye düştüğümü de bilmiyorum ama kalkmasını başardım. Sonuç olarak her gittiğim yerde benden çok büyük beklentiler var, onları karşılamam lazım. Ben şimdi üst ligden aşağıya düştüm diye hayıflansam futbol hayatım ilerlemeyecek. Ben her zaman çok çalışıp düştüğüm yerden kalmayı hedefledim kendime ve Allah’a şükür şuanda iyi durumdayım. “ dedi.

Performansım…

Mercan Çam Hekimoğlu Trabzon’daki performansı hakkında “Takım olarak da kendi açımdan da ilk yarı iyiydi. Uzun bir sakatlıktan çıktım ve 4. Hafta başladım oynamaya. Gayet iyiydi her şey 3. Sırada bitirdik bence gayet güzel bir hedefti. Ama ikinci yarıya nazar diyelim, kötü başladık. Benim de performansım 2 haftadır biraz düşük. Ama önemli değil bu hafta çok iyi çalıştık çok iyi durumdayız. Bu haftaki Manisa maçı için sabırsızlıkla bekliyoruz. “ değerlendirmesinde bulundu.

İkinci yarı zor geçecek

İlk yarıyı çok iyi bir konumda bitirdiklerini söyleyen Mertcan “ Biliyorsunuz diğer kulüpler astronomik paralar harcıyorlar. Biz de onlara karşı ayakta durduk. Tabi ilk yarı kötü maçlar kaybettik, alakasız maçlar kaybettik. Sonuç olarak iyi gidiyor her şey. Celil başkanımız olsun, Semih başkanımız olsun bizimle sürekli konuşuyorlar. Bence 2. Yarı çok daha iyi olacak çok da zorlu olacak. Herkes takviye yaptı. Mesela Afyon ile ilk maçta eze eze berabere kaldık ama geçen haftaki maçta kötü bir oyunla yenildi. Her şey ikinci yarı çok farklı olacak ve daha iyi olmamız lazım. “ dedi.

Yeni transferlerin takıma ve lige bakış açısı

Yeni transferlerin iyi olduğunu belirterek sözlerine devam eden Mertcan Çam “Hepsi tanıdığımız oyuncular, özellikle bu ligden gelen oyuncular. Galatasaray’dan gelen oyuncular da çok iyi. Belli yani özgüvenli çocuklar. Oraları görmüşler, idmanları görmüşler. Devre arası transferleri normalde tutmaz bu ligde ama gelen arkadaşlarımız gerçekten iyi. Takımı oynatıyorlare. Yedek kalsalar bile sorun çıkarmıyorlar. Çok da iyi arkadaşlık ortamımız var. “ şeklinde konuştu.

“İnşallah olur”

Bundan sonraki hedefi kakkında konuşan Mertcan Çam “Trabzonspor’da bir şansızlık oldu. Yönetimsel ve hocasal sıkıntılardı. Mesela bir sakatlığım oldu arkamda durmadılar. Ama şuan ki yönetim görüyorsunuz oyuncuların nasıl arkasında duruyor. O da bir şansızlık bizim açımızdan. Ama ben tabi çok istiyorum üst lige çıkmayı ve böyle devam ederse neden olmasın. Trabzonlu bir insanın Trabzonspor’da oynamak, kalıcı olmak efsane olmak hayalleri vardır. Yani inşallah olur.

Yusuf Yazıcı’nın Avrupa transferi

Yusuf Yazıcı ile beraber oynuyorduk tabiki büyük yetenek. Avrupa transferi için aradım tebrik ettim. Sakatlığı içinde çok üzüldüm. İzliyorsun ve insan biraz garipsiyor neden sen değil de o, neden sen burada o orada. Demek ki onlar daha başarılı yada kısmet, nasip diyelim. Ama onlara da başarılar diliyorum gurura izliyoruz Merih, Cengiz ve Yusuf’u. Ama tekrar diyorum neden sen değil de o diye çok düşünüyor insan. Çok düşünüyor ve işin içinden çıkamıyor ve düşünmekten vazgeçiyor. “ şeklinde konuştu.

“Trabzonspor’un gençlerine örnek benim”

Trabzonspor’da forma şansı bulan gençler hakkında konuşan Mercan Çam “Onlar için çok büyük bir şans çünkü takım çok iyi. Ön hat çok iyi, arka hat çok iyi, hoca çok iyi, yönetim çok iyi. Arkalarında duruyorlar. Bir hata yapsalar arkalarında duruyorlar. Çok çalışıp hiç yetinmemeleri lazım. Hep daha üstüne koymaları lazım kendilerini geliştirmeleri lazım. Orada kalmaları lazım. Çünkü alt lige düşerlerse yukarı çıkmak çok zor. Örneği burada yani(kendini kastederek).” İfadelerini kullandı.

Camiaya ve taraftara mesaj

Son olarak taraftara seslenen Mertcan “Bu haftadan itibaren bizi desteklesinler. Stadımız çok uzak biliyoruz. Biz de buradan 50 dakika gidip geliyoruz. Hekimoğlu Trabzon üst ligleri hakkediyor. Maddi, manevi ve tesis anlamında bunu hakkediyor. Oynadığım kulüplerde bu yoktu. “ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor